Saláta: mindent bele, vagy majdnem…
2010 augusztus 3. | Szerző: Dió Bisztró |
1 jégsaláta
1 maroknyi ruccola
1 maroknyi madárbegy saláta
2 répa
1 csomag magkeverék pirítva
ízlés szerinti mennyiség koktél paradicsom
1 egész csirkemell filé
olíva olaj
balzsamecet
parmezán frissen reszelve (vagy más parmezán jellegű kemény sajt, pl. Grana Padano az Aldiból)
A nyers csirkemell filét, ha túl vastag megfelezem, majd csíkokra vágom. Szójaszósz, csipet cukor, kicsi olíva olaj lesz a pác, ebben néhány órára, de ha lehet előző estétől is, pácolom a nyers csirkét.
Rétegesen összeállítom a salátát, bele szeletelem a répát uborka reszelőn vékonyra vágva, vagy zöldséghámozóval beleszeletelve, mehet a hűtőbe.
Az öntet : 5 egységnyi olíva vagy lenmag olaj, vagy ami éppen otthon van (pl. tökmag), 2 egységnyi balzsamecet.
A másik variáció: az előzőt továbbfejlesztve,+ 2 egységnyi mustár, méz, vagy cukor, só, ezek a hozzávalók, ahogy szereted.
A tálalás előtt lassú tűzön, de nem párolva kisütöm a csirkét.
Tálalás: saláta keverék, magok, paradicsom, hús, az öntetet mindenki maga választja az éppen aktuális fogyókúrás trend/Nap-Hold állása szerint. A saláta megkoronázása pedig a frissen reszelt parmezán. Pirítós illik hozzá.
1 maroknyi ruccola
1 maroknyi madárbegy saláta
2 répa
1 csomag magkeverék pirítva
ízlés szerinti mennyiség koktél paradicsom
1 egész csirkemell filé
olíva olaj
balzsamecet
parmezán frissen reszelve (vagy más parmezán jellegű kemény sajt, pl. Grana Padano az Aldiból)
A nyers csirkemell filét, ha túl vastag megfelezem, majd csíkokra vágom. Szójaszósz, csipet cukor, kicsi olíva olaj lesz a pác, ebben néhány órára, de ha lehet előző estétől is, pácolom a nyers csirkét.
Rétegesen összeállítom a salátát, bele szeletelem a répát uborka reszelőn vékonyra vágva, vagy zöldséghámozóval beleszeletelve, mehet a hűtőbe.
Az öntet : 5 egységnyi olíva vagy lenmag olaj, vagy ami éppen otthon van (pl. tökmag), 2 egységnyi balzsamecet.
A másik variáció: az előzőt továbbfejlesztve,+ 2 egységnyi mustár, méz, vagy cukor, só, ezek a hozzávalók, ahogy szereted.
A tálalás előtt lassú tűzön, de nem párolva kisütöm a csirkét.
Tálalás: saláta keverék, magok, paradicsom, hús, az öntetet mindenki maga választja az éppen aktuális fogyókúrás trend/Nap-Hold állása szerint. A saláta megkoronázása pedig a frissen reszelt parmezán. Pirítós illik hozzá.
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Ez a menü is az én pocakomban landolt… roppant hálás közönség vagyok, és ha enni kell mindig lelkes is. Kiegészítőnek ajánlom hozzá a málnás bacardi, márkamálna, házi gyömbérszörp sok-sok friss málnával összeöntött koktélt… A hatás nem marad el. Minden íz páratlan és bódító 🙂