Saláta: mindent bele, vagy majdnem…

Hozzűvalók 2 fóre:

1 jégsaláta

1 maroknyi ruccola

1 maroknyi madárbegy saláta

2 répa

1 csomag magkeverék pirítva

ízlés szerinti mennyiség koktél paradicsom

1 egész csirkemell filé

olíva olaj

balzsamecet

parmezán frissen reszelve (vagy más parmezán jellegű kemény sajt, pl. Grana Padano az Aldiból)

A nyers csirkemell filét, ha túl vastag megfelezem, majd csíkokra vágom. Szójaszósz, csipet cukor, kicsi olíva olaj lesz a pác, ebben néhány órára, de ha lehet előző estétől is, pácolom a nyers csirkét.

Rétegesen összeállítom a salátát, bele szeletelem a répát uborka reszelőn vékonyra vágva, vagy zöldséghámozóval beleszeletelve, mehet a hűtőbe.

Az öntet : 5 egységnyi olíva vagy lenmag olaj, vagy ami éppen otthon van (pl. tökmag), 2 egységnyi balzsamecet.

A másik variáció: az előzőt továbbfejlesztve,+ 2 egységnyi mustár, méz, vagy cukor, só, ezek a hozzávalók, ahogy szereted.

A tálalás előtt lassú tűzön, de nem párolva kisütöm a csirkét.

Tálalás: saláta keverék, magok, paradicsom, hús, az öntetet mindenki maga választja az éppen aktuális fogyókúrás trend/Nap-Hold állása szerint. A saláta megkoronázása pedig a frissen reszelt parmezán. Pirítós illik hozzá.
Tovább a blogra »