Kukorica krémleves – Csajok, Tequila, Mexikó

Szeretem a chilit, a nevét a színét, úgy, ahogy van. Nálam chili=Mexikó. Egy csajos napon felvetettem a kukorica leves, és quesadilla ötletét, a csajok lelkesen bólogattak, majd jött a gondolat áradat, mi lehetne még: gvakamole, salsa, tequila, margarita. Lelkes volt mindenki, ötleteltünk, fényképeztünk, főpróbát tartottunk tequilaivásból. Könnyen meg lehet szokni:) A margarita nem az én műfajom, mintahogy a koktél sem, de mindennek megvan a helye, és ideje, ennek most itt volt. A közösen összeputtyantott menü Mexikót idézte, a chili hozta a szenvedélyt, a tequila a hangulatot. Azt hiszem, jobban meg kell ismernünk Mexikót:)

Kukorica leves – hozzávalók 4 személyre:

0,5 kg kukorica fagyasztott/mirelite

2 szál újhagyma

2 cikk fokhagyma

2 ek búzadara

1 l zöldségleves

1 chili

kukorica csipsz

vörös cheddar sajt

só, bors



Turmix gépbe öntjük a fagyos kukoricát, hagymát, fokhagymát, magjától megfosztott chili darabokat. Először durván pürésítjük, kevés meleg leves adunk hozzá, tovább pürésítjük, jöhet bele a búzadara, a teljes mennyiségű levessel készre turmixoljuk.

Egy fazékba öntjük a pürét, felforraljuk. A sűrűséget levessel/vízzel/tejjel/tejszínnel lehet szabályozni, attól függően, mi van a hűtőben. Bevallom, nagy siker volt, két alkalommal is elkészítettem egymás után. Azt tapasztaltam, hogy a botmixer nem tudja a tökéletesen krémes állagot, a turmixgép igen – összességében mindkettő jó volt, nekem a turmixolt verzió profibb, a botmixerrel készült darabosabb. A „levesbetét” fűszeres kukorica, nem is tudom minek nevezzem, mondjuk ropogtatni való, mellé darabolt paprika, menta. A véletlen hozta a mentát, de jól összehozta a csípős, édeskés, sós ízt. Készült „b” verzió is a levesbetétre: a tortilla csipszet sütőben átmelegítettük a ráreszelt cheddar sajttal (a vörös jobb lett volna, most fehéret használtunk).

Tovább a blogra »