Lángos reggelire
2010 augusztus 26. | Szerző: Dió Bisztró |
Boldogult lány koromban én a lángosevést csak a lángososnál tudtam elképzelni a piacra járás rituálájénak keretében. Aztán Kornél születése után egyszercsak bedobta anyósom a köztudatba – amikor azért keltünk hajnalban, hogy kimenjünk a nyíregyházi piacra apósommal, és ott többek között lángost reggelizzünk-, hogy minek görcsölünk erre így rá, tök egyszerű lángost csinálni, ő ripsz-ropsz összerakja nekünk, csak mondjuk meg, mikor akarjuk. Aztán Málka néni a lakóparkban is ugyanezt mondta, sőt kifejezetten örült nekünk, mert kettejüknek Zoli bácsival nem is érdemes belekezdeni a lángoskészítésbe, de ha mi is akarunk, az ugyebár egészen már. Dóra anyukájának is van egy lángososoktól szerzett receptje, amit ők is rendszeresen sütnek, és teljesen meg lettem győzve arról, hogy a lángoskészítés – csak úgy, mint a pizza-, egyszerűen túl van misztifikálva. Nyáron, 60 fokban persze tényleg melós állni a melegben, és naponta több száz lángost kisütni, de otthoni körülmények között 8-10db-ot megsütni tényleg nem olyan nagy dolog. És meleg lángost reggelizni a konyhában, vagy a teraszon a nélkül, hogy ki kellene mozdulni – tényleg megfizethetetlen…
Hozzávalók kb 8db-hoz
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: