Csoki torta bikáknak, az anyag benne van !!!!

2010 október 1. | Szerző: |

A csokoládéval viszonyom van, bika lévén szeretem azokat a dolgokat, aminek súlya van, drága, szép, finom, jó illatú, értékes, csillogó. Ez a torta minden! Nagyon csokis, 50 dkg étcsokoládé kell hozzá 60% feletti kakaó tartalommal ez már anyag:-))). A torta azok közül a torták közül, amit eddig sütöttem mindent visz. Ízben, egyszerűségében, kezelhetőségbe, szóval CSÚCS.
HOZZÁVALÓK:
45 dkg cukor
10 dkg kakaópor
16 dkg liszt
10 dkg vaj
2 teáskanál vanília kivonat
10 tojás
csoki krém:
50 dkg étcsokoládé
2,5 dl tejszín
20 dkg vaj
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.Egy 26 cm-es tortaforma alját kibéleljük.
A vajat és a vaníliát megolvasztjuk, hagyjuk hűlni.
A tojásokat egy keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, robotgéppel 8 percig keverjük, amíg könnyű, krémes habos lesz.
A kakaót és lisztet kétszer átszitáljuk, így kellő mennyiségű levegőt vesz fel.
Amikor minden elkészült, a száraz és nedves anyagokat összekeverjük laza mozdulatokkal, és kettéosztjuk a tésztát. Az előre kibélelt formába öntjük a felét, ha kihűlt kivesszük, újra béleljük a formát jöhet a másik tészta. Kb. 25 percig sütjük, tűpróba, ha nem ragad elkészült.
A krémhez az összetört csokoládét, tejszínt, vajat egy lábosba tesszük, gőz fölött kevergetve megolvasztjuk.
Levesszük a tűzről hűtőszekrénybe tesszük. Megfeledkeztem róla és teljesen megszilárdult, gyorsan 10-30 másodpercre mikróba raktam, utána robotgéppel habosra kevertem.
A tésztát a formában hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk. Így 4 db lesz, de nagyon magasnak találtam, így 3 rész töltöttem be, a 4.-et külön, ez lett a minta a családnak, a vendégek előtt kóstolhattak:-))
Szederből, málnából egy kis öntet is került mellé, amit még fagyosan tűzre tettem, ahogy olvadni kezdett egy jó evőkanál mézet adtam hozzá, és balzsamecetet. Frissen felvert tejszínből, még egy kis hab is került mellé. Szárított mentával megszórtam, ahogy elkeveredett a málna, szeder balzsamos levével+ a csoki fenséges íze itt minden egyben volt.
Nagyon jól megszilárdul, jól lehet szállítani, ha nem tombol a nyár nyugodtan lehet hűtő nélkül tárolni, ha mégis hűtő, akkor 1-1,5 órával a tálalás előtt vegyük ki a hűtőből.

Ui. Az én csokimániákus férjem lehidalt ettől a tortától, és nem bírta megenni ebéd utáni desszertnek, annyi rengeteg csoki van benne… A kicsinek persze meg sem kottyant… Nem emlékszem, mondtam e már, hogy bika a szentem is…? 🙂 A.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. …de édes vagy Fahéj café! A bika kötődés az anyaghoz alapvetés, de ezzel a tortával megbocsájtható:))

  2. fahej-cafe says:

    de durvaaaaa!!!!! Én is bika vagyok, és valóban ez a torta minden!!!! 🙂

  3. Mindenképpen:)) Ha túl vagy a megpróbáltatásokon, eszünk még együtt csokitortát:)) Amiért emlékeztettél, arra, miért is indultam el ezen az úton, csatlakozom hozzád és támogatlak, mától egy tisztító kúrába fogtam:))

  4. Vali says:

    Éppen, hogy csak rámertem pillantani. Nekem most nem szabad. Jajjjjjjjjj!Nézz be hozzám kérlek.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!