Cápaharcsa tepsiben
2010 október 15. | Szerző: Dió Bisztró |
A cápaharcsa Kornélnak és vendégeinek készült. Nagyon egyszerű és gyors, összesen 40 percet vesz igénybe az elkészítése, ebből 30 percnyi munkát a sütő végez helyettünk:)) Még azok is megeszik, akik egyébként nem szeretik a halat.
A sietős hétköznapok jó ízű vacsorája.
Tepsiben sült cápaharcsa – 4 főre
1 kg pangasius, azaz cápaharcsa
1,5 kg burgonya
olaj , só, friss zöldfűszerek, friss citromlé
A halat sóval, borssal ízesítem, a só jelzés értékű, de szükséges, ezután félreteszem.
A burgonyát vékonyan lereszelem uborka reszelőn, kevés olíva olajban megforgatom, sózom, elterítem a tepsi alján, majd 200 fokon 20 percig sütöm.
A halat ráteszem a burgonyára, megszórom zöld fűszerrel, 5 percig az egyik oldalon, 5 percig a másik oldalon sütöm, ha elkészült friss citromlével meglocsolom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: