Csirke combok erdőmester módra

2010 október 26. | Szerző: |

Gyorsan kellett összedobnom valami  tartalmas kaját. Ilyenkor hűtő kinyit, gyors vizit, csirkecomb volt, hagyma lepirítva, húsos szalonna, laska, és csiperke-gomba. HAJRÁ!
A húst és hagymát fel-olvasztottam, a szalonnát megsütöttem, kivettem a zsírból, a hagymát hozzá-adtam, összemelegítettem. A húst elősütöttem, a hagymás zsiradékon, kevés száraz fehérbort adtam hozzá hagytam elpárologni az alkoholt. Közben hozzáadtam a félre tett szalonnát, laska gombát felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor már majdnem készen volt a maradék csiperkegombát négyfelé vágtam, megpirítottam. Közben gyors krumplipüré.

Hozzávalók:
3 csirkecomb
2 közepes vöröshagyma
5 dkg császár szalonna
0,5 kg gomba
0,5 dl száraz bor
Nagyon jó, őszies ízű étel kerekedett belőle, benne volt az erdő illata. Osztatlan sikert aratott:))

PS: A csirke comb, bőr nélkül mindössze 37 kalóriával tartalmaz több energiát, mint a csirke mell, viszont ízben alkalmasint többet tudunk kihozni  a combból, mint a melléből. A zsiradék kérdése mindig előkerül, ne legyen túl sok, és ne legyen kevés, mert akkor nincs íze az ételnek. Jó megoldás a látható zsiradék eltüntetése, az alapból zsírszegény húsokkal való főzés hétköznapokon, ünnepnapokra tartogassuk a tartalmasabb vörös húsokat, zsírosabb szárnyasokat. Jobb, ha a zsiradékot mi magunk adjuk az ételhez, egyrészt szabályozni tudjuk milyen zsírosan szeretnénk enni, másrészt, lélekben  azt érezzük, hogy tettünk valamit az egészségünkért:)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!