Könnyű vacsora terhes vendégnek – Koktélparadicsomos csirkés tészta
2010 október 27. | Szerző: Dió Bisztró |

Hozzávalók 4 főre és Kornélnak
1 csomag szélesmetélt (Lidl)
50 dkg csirkemell filé 2cm-es kockákra vágva besózva
2 fej közepes lilahagyma
1 fej fokhagyma
12 szem félbevágott koktélparadicsom
1 dl paradicsomlé
olivaolaj
bazsalikom
só, bors
reszelt sajt
A vizet feltesszük főni, és ahogy felforrt, beletettük a tésztát. Egy jó nagy serpenyőbe tettünk kb. 5 ek olivaolajat, rá a lilahagymát, kicsit pirítottuk, majd rádobtam a fokhagymát és a csirkemellet, és addig pirítottam, amíg meg nem pirult :). Ezután rázuttyant a koktélparadicsom, sok bors és a fokhagyma, meg a paradicsomlé (azért kellet a paradicsomlé, mert a koktélparadicsom magában nem neged annyit levet, hogy szaftos legyen majd a tészta). Amikor a paradicsom összezuhant, átöntöttük a ragura a tésztát és összeforgattuk gyorsan. Amikor kész volt, apróra tépkedett bazsalikomlevéllel tálalta anyósom, mert a végén én már nagy beszélgetésben voltam Timivel. A sajtot mindenki ízlés szerint önkiszolgálta magának (szerintem sajt nélkül is megállja a tészta a helyét). A clafoutis laposabb lett, mint múltkor, mert nagyobb sütője volt csak anyósomnak, de még ő is megdícsért érte. A tésztából pont egy adag maradt a sógoromnak, aki persze akkurátusan kiválogatta belőle a paradicsomokat, a clafoutisból meg nem evett, mert ő almán és banánon kívűl más gyümölcsöt nem eszik… no comment :)). Hát, azt tudom mondani, sikeres esténk volt 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: