A leveles tészta színre lép édes és sós ízekben 30 percben

2010 november 3. | Szerző: |

A hétvége kicsit sűrűre sikeredett program szempontjából. Jöttek hozzánk, mi mentünk. A kései ebéd, vagy a korai vacsora nem is tudom  nem volt sehol, mi pedig nagyon éhesek voltunk:)) Anya főzött egy isteni kacsa levest, de a második fogás még csak a fejünkben létezett :)) Amikor vásároltam vettem leveles tészta és rétes lapot előre csomagolva, bármikor jó lehet címszóval. Most elérkezett a bármikor ideje. Nem sütöttem még soha kész tésztából, de annyit jó hallottam róla, gondoltam egyszer kipróbálom. Gyorsan feltérképeztem mi van otthon, amiből gyorsan lehet valamit alkotni, alma és bacon szalonna. A bacon Tesco saját márkás kiszerelés, mindenképpen ajánlom kipróbálni, nagyon jó minőségű a zsír és hús aránya kiváló.

Hozzávalók 4 főre
1 csomag leveles tészta 270 gr-os (24×40-es lap)
2 db alma
4 szelet bacon szalonna
mézes sütemény fűszerkeverék
maradék sajt (nálam g.padano)

Az almát félbe vágom, kiveszem a magházat. Citromos, cukros vizet felforralok, beleteszem az almákat és annyira megpuhítom, hogy még szeletelhető legyen és puha, hogy feltekerhető legyen. Kihűtöm, és vékony szeletekre vágom.
A sütőpapíron előkészített tésztát 8 egyforma kb.1,5-2 cm-es szalagokra vágom hosszanti irányba.
4 db-ot megszórtam cukorral és a mézes sütemény fűszerrel. Balról jobbra kicsi átfedéssel beletettem a felszeletelt almát, és jobbról balra irányban feltekertem a végét összenyomtam.
A másik 4 db-ot megszórtam reszelt sajttal a szalonna csíkot félbe vágtam, hogy ne lógjon ki a tésztából, és feltekertem azt is.
Így lett 8 db édes és sós sütemény. A sós változatot rukkola salátával balzsamecetes öntettel főételnek is el tudom képzelni, nagyon laktató, finom, gyors vacsora lehet.
Így történt, hogy leveles tészta színre lépése a repertoárban megmentett az éhenhalástól, és mindenki elégedettem zárta a napot:)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Vicuska says:

    Almásat ismerem régóta, a baconos variáció megfogott 🙂

  2. Mázlista:))) Majd jól utána nézünk itthon lehet-e valami hasonlót találni.

  3. Maja says:

    ezt Floridabol hoztam, valami paprika-féle van benne ami csipos, de nem hasonlit sem a magyarhoz, sem a chili-hez. Igazabol New Orleans-ban nemzeti fuszer, gondolom dél-amerikabol szarmazik, de semmi masbol nem tudtam kihozni ezt az izvilagot, ugyhogy kénytelen voltam amerikabol rendelni egy ismerosomon keresztul amikor nekem elfogyott. Van egy étterem-lanc az USA-ban, ugy hivjak, hogy Bubba Gump, ott csinaltak ezzel a rakot, de amit én csinalok annak is van olyan ize, mint amit ott adtak – és sokkal olcsobb 🙂 itt lehet olyan elore fozott rakot kapni, aminek csak a farkat hagyjak meg, hogy meg tudd fogni, a tobbi része le van tisztitva – hat mesés dolgokat lehet kihozni belole – grillezni is nagyon szeretem…

  4. Ez cajun fűszerkeverék mit takar? mihez haszonló?indiai, kínai, mexikói jellegű?Nagyon jól hangzik, a rák egy csoda pók, mindenbe, mindennel szuper:))

  5. Maja says:

    csak kis olajon (amiben van némi boroka-bogyo, kakukkfu, bazsalikom) sok fokhagymaval, citrommal, cajùn füszerkeverékkel és kevés cognac-kal megforgatom, rizzsel. gyors, könnyü – igazi vacsoranak valo dolog… megyek is :)Majd megirom hogy sikerult a leveles tészta 🙂

  6. Őszintén, nem gondoltam, hogy sikerülni fog, de igen …:)))Nagggyon jóóóóóóó!!A rákból mit főzöl? Abból is hmmmmmm…kár, hogy nem szeretek enni:)))))))))

  7. Maja says:

    ez jol néz ki, s nalam mindig van itthon minden hozzavalo 🙂 – lehet, hogy kiprobalom holnap, mert ma mar garnélaràk-ra kaptam megrendelést 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!