Rohanós reggel, gyors reggelivel – nyúlmájas quesadilla
2010 november 8. | Szerző: Dió Bisztró |

Vasárnapunk a muffin történetünkből is látszik nem volt egyszerű. Mindenki akart valamit, ki enni, ki otthon maradni, ki templomba menni, ki beszélgetni és valaki főzni:) Mint látszik nem egyszerű egy népes família igényeit összehangolni, hogy mindenki jól érezze magát, legyen odafigyelés, legyen jó hangulat, és legyen meg a TE akaratod. Na, ez a TE akaratod a tűnik a legbonyolultabbnak, de a legegyszerűbb lett: ami jó a gyereknek – ettől kezdve mindenki tudta, milyen irányba rendezze a kívánságait.

Amikor elkészült, fűszereztem: só, bors, majoránna, kakukkfű, chili. Korábban írtunk a Quesadilla-ról, amikor szendvicset készítettünk belőle, a maradék tésztát lefagyasztottuk. Annának eszébe jutott mi lenne, ha ezzel ennénk. Nekem eszembe jutott, hogy régebben, a Buddha bárból mindenféle májas szendvicseket ettünk és nagyon imádtuk. Így állt össze a reggeli:): a tésztát, olíva olajjal lekentem, erre jött egy kis apróra vágott fekete erdő sonka, a feldarabolt máj, kaliforniai paprika darabok. Feltekertem hústűvel megtűztem, a sütőben összemelegítettem 5perc 200 fokon kb.ennyi a szendvics. Egy kis mártogatós jó hozzá, tejfölbe elkeverni egy kis fokhagymát, vagy krémsajtot tenni rá, egy kis paradicsommal. Különleges, laktató gyors, 20 perc alatt elkészül.
Bármilyen májból elkészíthető, a fűszerezés, ahogy szeretjük általában a májat. Minden alapanyagot használtunk már külön, külön, de ez a kombináció egészen különlegesre sikerült:))
Hozzávalók:
0,5 kg nyúl máj
2 db közepes hagyma
só, bors, chili, majoránna, kakukkfű
5 db quesadilla
a mártogatóshoz:
tejföl
2 gerezd fokhagyma
krémsajt
…és köszönjük a nyulat a Tetrabbitnek 🙂 http://gasztrabbit.blogspot.com/2010/11/bloggerverseny-legjobb-nyulas-recept.html
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: