Vasárnapi gyors reggeli – gombás pirítós
2010 november 14. | Szerző: Dió Bisztró |
Csak egy gyors kedvcsinálót akarunk adni, ha valaki csak most kelt fel, és még nincs ötlete egy gyors, de finom reggelihez. Végy egy doboz gombát (ha nincs, a dobozos is nagyon finom lesz), negyedeld a fejeket, gyors mozdulatokkal mosd át. Vágj egy fél fej hagymát apró kockákra. Oliva olajat melegíts fel egy serpenyőben, dobd rá a gombát, piros kaliforniai paprikát, egy kis chilit ha szereted, sót, borsot, petrezselymet, bazsalikomot, párold össze. Közben piríts pár szelet kenyeret, mosd meg a koktélparadicsomot. Ha kész a gomba, oszd szét a pirítósok között, tálalj mellé pár szem koktélparadicsomot, önts rá még egy kis olivaoljat a kenyérre inkább, és kész is a fenséges, szupergyors reggeli. Száraz vagy rosé pezsgővel add, ha kápráztatni akarsz, ha nem, akkor csak azzal, amit általában isztok 🙂 Jó étvágyat! Előételnek is kitűnő….
ui: csodálatos fények, árnyákok játszottak ma reggel, érdekes hangulat. Nem lehet tudni, mit játszik velünk az élet:)) Meglepő így tél elő havában, ez különleges nyárutó! Ez egy olyan hétvégi randi reggelinek beillő falat, igazán friss ízek, a nyári emlékeket idézi igazi Toscana. (D.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: