Rakott zöldbab á’la Saci
2010 december 3. | Szerző: Dió Bisztró |
Összejárunk a lakóparkban a csajokkal-férjekkel-gyerekekkel. Általában nálunk vagyunk, de Sacit most meg-szállta a jólélek, és nála ran-dalírozhattunk – a nővérem szuper minimál lakásának a rendje vetekszik Saciék laká-sáéval, pedig ott is van egy lassan három éves leány-gyermek – én ilyenkor mindig megemelem a kalapomat, mert ők ezt olyan lazán csinálják, én meg széjjel takarítom magam… Az összeröffenés apropója Saci féle, széles metélttel készített vargabéles volt, de az oldalvizeken beevezett a rakott zöldbab is, mert Saci kicsit túlméretezte maguknak a vacsorát. Aztán persze ottfelejtettem a receptet, de volt olyan drága – mert szeret, azt mondta, pedig dehogy, csak nyomtatásban akarta látni a jó kis receptjét :)) -, és utánam küldte, így megosztom veletek is. Gyors ebéd, és tényleg nagyon finom – a rakott kelre hajaz, így aki azt szereti, ezt is gyorsan összerakja…
Hozzávalók kb. 6 személyre:
1 kg sparos fagyasztott zöldbab
0,5 kg darált hús (ízlés szerint)
2 dl rizs
1 nagy fej lilahagyma
10 dkg bacon
olivaolaj
3 tojás
3 dl tejföl és 2 – 3 ek tejszín
só, bors, pirospaprika
20 dkg reszelt trappista
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Nagyon guszta