Egy tökéletes forró csoki, hogy jól induljon a nap!

Tökéletes vasárnap, tél, ragyogó napsütés,fagyos reggel, forró csoki! Csábító bűnök, forró csoki, lustálkodás, Michael Bublé.. hmmm….mi kell még??:)

Hozzávalók 1 liter csokihoz:

30 dkg étcsokoládé ( minimum 60%-os kakaótartalmú csoki)

5 dl tejszín, ahogy Annától tanultam igazi tejből legalább 30%-os zsírtartalommal legalább

4 dl tej

1dl víz

10 szem tejkaramell (Ikeás gyömbéres)

2 tk barna cukor

1 csipet só

1 késhegynyi fahéj

1 kupica whisky

A vizet elkezdjük melegíteni, beletesszük a karamellát kevergetve felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt kevergetjük melegítjük, hozzáadjuk a darabolt csokit, melegítjük, jöhet a tej ezzel állítjuk be a sűrűségét. Elővesszük a kézi vagy gépi habverőnket és ezzel tovább habosítjuk a csokit, fűszerezzük só, cukor, fahéj whisky. Nem engedjük felforrni, csak legyen tökéletesen forró. Poharakba töltjük, elkészültünk. Szerintem nem kell rá plusz tejszínhab, de az élvezeteket tovább lehet fokozni, kinek-kinek kedve szerint 🙂

Tovább a blogra »