Egy tökéletes forró csoki, hogy jól induljon a nap!
Tökéletes vasárnap, tél, ragyogó napsütés,fagyos reggel, forró csoki! Csábító bűnök, forró csoki, lustálkodás, Michael Bublé.. hmmm….mi kell még??:)
Hozzávalók 1 liter csokihoz:
30 dkg étcsokoládé ( minimum 60%-os kakaótartalmú csoki)
5 dl tejszín, ahogy Annától tanultam igazi tejből legalább 30%-os zsírtartalommal legalább
4 dl tej
1dl víz
10 szem tejkaramell (Ikeás gyömbéres)
2 tk barna cukor
1 csipet só
1 késhegynyi fahéj
1 kupica whisky
A vizet elkezdjük melegíteni, beletesszük a karamellát kevergetve felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt kevergetjük melegítjük, hozzáadjuk a darabolt csokit, melegítjük, jöhet a tej ezzel állítjuk be a sűrűségét. Elővesszük a kézi vagy gépi habverőnket és ezzel tovább habosítjuk a csokit, fűszerezzük só, cukor, fahéj whisky. Nem engedjük felforrni, csak legyen tökéletesen forró. Poharakba töltjük, elkészültünk. Szerintem nem kell rá plusz tejszínhab, de az élvezeteket tovább lehet fokozni, kinek-kinek kedve szerint 🙂