Pavlova kisasszony fodros (kókuszcsókos) szoknyája
2010 december 25. | Szerző: Dió Bisztró |
Anna Pavlova |
Nagyon tetszik a történet, ami süti köré szövődött: van egy a szakács, aki Anna Pavlovának, a balerinának tojáshabból tortát süt minden este, mert annyira szereti, mármint a balerina a tortát, vagy a séf Annát :D. Van ebben valami romantika, hajlanék a “reménytelen szerelem a művésznő iránti” sztori felé, bár a “nincs sok valóság alapja” megoldás is működik. Hmmm… most gondolkodom. A balerinák – tisztelet a kivételnek – végig koplalják az életüket: semmi cukor, semmi zsír maximum sok fehérje. Ha ez a nő ennyi édességet büntetlenül magához tudott venni, akkor vagy a pályája végén járt és nem számított, vagy csak ennyit evett egész nap:) Most irigykedem!! A következő életemben balerina leszek… azt hiszem… vagy nem…. 😀
A cukor/tojásfehérje viszonylatában ahhoz, hogy jó legyen, 3 lehetséges megoldás legalább van a hab állagának tökéletesítésére.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Hasonlóképpen próbálkoztunk mi is, a Cordon Bleu -ben is így adja a recept, de gyakorolni kell 🙂 A.
Még az jutott eszembe, hogy a múltkor néztem egy ilyen cukrászversenyt valami amerikai csatornán (Bravo Tv Top Chef Just Dessert), és ott például vízgőz felett melegítették a tojásfehérjét a cukorral együtt, majd habbá verték addig, míg kihűlt.Sajnos a receptek, amelyeket közzé is tettek, nem tartalmazzák, milyen hőmérsékletre melegítették. Viszont kristálycukrot használtak.Ezt nem próbáltam még, egyfelől nekem sincs ilyen hőmérőm, másfelől meg még azóta nem akartam ilyen cucot csinálni.:-)De esetleg, belefér a kísérleteidbe.:-)
Tökéletesen egyetértek:) A habverés technikájával, kísérletezem:D De ez a cukorszirupos megoldás nagyon izgat, egyszer talán rájövök mi a lényege:)
Ó, a Pavlova minden formában jöhet! Ez is csodás!:-)(A tapasztalatom az, hogy sima (nem feltétlenül előmelegített) kristálycukorral lehet a legjobb habot csinálni az ilyen sütögetős “habcsókokhoz”. És az a lényeg, hogy először alacsonyabb fokozaton kezdjük verni a tojásfehérjét, majd amikor már habos, akkor kapcsoljunk feljebb.)
Nagyon guszta