Tejszínes epertorta

2010 december 29. | Szerző: |

Nálunk ugyebár a csokitortáknak, illetve az orosz krémtortának van hegemóniája, így anyósommal mindig megragadjuk az alkalmat, hogy magunknak olyat tortát süssünk, amilyet mi szeretünk. Karácsony napjára egy pihe-puha kalóriabombát találtunk ki magunknak: egy jóféle habos epertortát.

Hozzávalók
tészta
4 tojásos piskóta receptet ld. itt azzal az eltéréssel, hogy az arányosan csökkentett hozzávalók mellé került 2 ek kakaópor is, illetve kerek csatos tortaformában sütjük ki. Csak egy lap kell!
krém
2 zacskó vaníliás puding
9dl tejben felfőzve
1 zacsi zselatinnal
2 zacsi bourbun vaníliás cukorral
8 ek cukorral összekeverve
Annak érdekében, hogy ne bőrösödjön be, elkészülte után a felhasználásig időről-időre megkevertük
epres réteg
4dl habtejszín
6 kk porcukorral habbá verünk, és mielőtt kész, hozzá adunk 
1 zacsi zselatin fixet és
1 zacsi habfixet.
A kiolvasztott 1kg. epret kiválogatjuk (pár szem kell a tetejére), lecsöpögtetjük, és villával pépesre törjük, illetve ezután óvatosan átpasszírozzuk. A passzírozás során keletkezett levet stb. mi Teekanne gyümölcsteába zuttyantottuk vele, el is fogyott hamarosan. A pépet óvatosan összeforgatjuk a habbal.
díszítés:
eperdarabokkal díszítjük.
Összeállítani praktikus a kapcsos tortaformát használni, de ahogy kész, praktikus levenni róla a formát. Az epres tejszínből jusson torta oldalára is. Aznap sem rossz, de mivel nem egy hű de édes süteményt kapunk, másnapra valahogy összeállnak-összeérnek az ízek, és onnantól letehetetlen. Hűtőben max. 3 napig tároljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!