Tejszínes epertorta

Nálunk ugyebár a csokitortáknak, illetve az orosz krémtortának van hegemóniája, így anyósommal mindig megragadjuk az alkalmat, hogy magunknak olyat tortát süssünk, amilyet mi szeretünk. Karácsony napjára egy pihe-puha kalóriabombát találtunk ki magunknak: egy jóféle habos epertortát.

Hozzávalók

tészta

4 tojásos piskóta receptet ld. itt azzal az eltéréssel, hogy az arányosan csökkentett hozzávalók mellé került 2 ek kakaópor is, illetve kerek csatos tortaformában sütjük ki. Csak egy lap kell!

krém

2 zacskó vaníliás puding

9dl tejben felfőzve

1 zacsi zselatinnal

2 zacsi bourbun vaníliás cukorral

8 ek cukorral összekeverve

Annak érdekében, hogy ne bőrösödjön be, elkészülte után a felhasználásig időről-időre megkevertük

epres réteg

4dl habtejszín

6 kk porcukorral habbá verünk, és mielőtt kész, hozzá adunk 

1 zacsi zselatin fixet és

1 zacsi habfixet.

A kiolvasztott 1kg. epret kiválogatjuk (pár szem kell a tetejére), lecsöpögtetjük, és villával pépesre törjük, illetve ezután óvatosan átpasszírozzuk. A passzírozás során keletkezett levet stb. mi Teekanne gyümölcsteába zuttyantottuk vele, el is fogyott hamarosan. A pépet óvatosan összeforgatjuk a habbal.

díszítés:

eperdarabokkal díszítjük.

Összeállítani praktikus a kapcsos tortaformát használni, de ahogy kész, praktikus levenni róla a formát. Az epres tejszínből jusson torta oldalára is. Aznap sem rossz, de mivel nem egy hű de édes süteményt kapunk, másnapra valahogy összeállnak-összeérnek az ízek, és onnantól letehetetlen. Hűtőben max. 3 napig tároljuk.

Tovább a blogra »