Bulira gyors sós diós
2010 december 31. | Szerző: Dió Bisztró |
Ez a recept egy kísérlet eredménye, ugyanis pogácsa sütésben nem jeleskedem, nincs sikerélményem a témába. Százszor megsütök bármilyen más sütit ez nem megy, vagy csak nincs jó receptem:D (Dóra a dédi receptje tuti, Vali is megmondhatja :)) Ezt a hiányosságot pótolandó Napmátkánál találtam a megoldást, működik, gyors, finom, nem szárad ki, borozáshoz, buliba tökéletes. Most szerintem egy kicsit nagy lett, ez a lustaságom miatt van, mert nem akartam nyújtani a tésztát. A hozzávalókat összegyúrtam egy hengernek, hűtőbe tettem, másnap a hengert felszeleteltem és megsütöttem, /a tészta fagyasztható/előmelegített sütőben 190 fokon kb. 35-40 perc, de sülés közben figyeltem, vastag volt a tészta, de kinek kinek ízlése szerint lehet vékonyabb is illetve a diót darálva is bele lehet tenni. Ha kisebbekre formázzuk krémsajttal, kaviárral, bármilyen kencéhez nagyon finom alap.
Hozzávalók:
20 dkg sima liszt
10 dkg vaj nálam most RÁMA
10 dkg sajt
10 dkg durvára vágott dió
1 tojás
késhegynyi szódabikarbóna
1 kkanál só
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Bianka BUÉK neked, és este Dóra nekünk is megcsinálja, így majd referálok 🙂 A.
Nagyon finom