Bulira gyors sós diós

Ez a recept egy kísérlet eredménye, ugyanis pogácsa sütésben nem jeleskedem, nincs sikerélményem a témába. Százszor megsütök bármilyen más sütit ez nem megy, vagy csak nincs jó receptem:D (Dóra a dédi receptje tuti, Vali is megmondhatja :)) Ezt a hiányosságot pótolandó Napmátkánál találtam a megoldást, működik, gyors, finom, nem szárad ki, borozáshoz, buliba tökéletes. Most szerintem egy kicsit nagy lett, ez a lustaságom miatt van, mert nem akartam nyújtani a tésztát. A hozzávalókat összegyúrtam egy hengernek, hűtőbe tettem, másnap a hengert felszeleteltem és megsütöttem, /a tészta fagyasztható/előmelegített sütőben 190 fokon kb. 35-40 perc, de sülés közben figyeltem, vastag volt a tészta, de kinek kinek ízlése szerint lehet vékonyabb is illetve a diót darálva is bele lehet tenni. Ha kisebbekre formázzuk krémsajttal, kaviárral, bármilyen kencéhez nagyon finom alap.

Hozzávalók:

20 dkg sima liszt

10 dkg vaj nálam most RÁMA

10 dkg sajt

10 dkg durvára vágott dió

1 tojás

késhegynyi szódabikarbóna

1 kkanál só

Tovább a blogra »