Hólabda 2 in 1

2011 január 5. | Szerző: |

A kókuszt valaki vagy szereti vagy nem. Én időszakos rajongó vagyok, most éppen igen, és minden formában, csoki, süti, ahogy éppen adódik. Ez a süti nagyon egyszerű, készítés közben is öröm vele dolgozni, mert csodálatos habos, fényes, könnyű az egész massza. Tudod, hogy sikerülni fog. Nagy előnye, hogy a tésztaalapot előre meg lehet sütni, akkor töltöd be, amikor időd van, a lehulló szélekből, csuda finom golyókat lehet gyúrni. Azt inkább csokisra szoktam ízesíteni, jó sok rummal, alkohollal, lecsöpögtetett meggy befőtt a közepébe, kakaóporban, vagy darált dióban megforgatva. Két legyet ütünk egy csapásra, lesz vaníliás kókuszos,  + egy csokis meggyes édességünk.
Hozzávalók

8 tojás
8 ek forró víz
40 dkg porcukor
25 dkg rétes liszt
1 sütőpor
1 ek kakaó por

15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 tk vanília kivonat

5 ek liszt 
1/2 liter tej
kókusz reszelék
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a 40 dkg porcukorral fehéredésig keverjük, úgy hogy közben kanalanként hozzá adjuk a forró vizet. A lisztet a sütőporral kakaó porral összekeverjük, a kikevert tojássárgájához adjuk. A keményre felvert fehérjét óvatosan a masszához keverjük és 180 fokon megsütjük.
A krém:
A lisztet a tejjel összefőzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, és a kettőt robotgéppel összedolgozzuk.
A tésztát a sütőhöz tartozó nagy tepsiben süssük meg, két adagra osztva. Amikor kihűl kiszaggatjuk,a krémmel összeragasztunk 2 darabot, a külső részt is megkenjük, kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére olvasztott csokit, vagy kakaópor vaj keverékéből készült mázat teszünk. Nem annyira macerás, mint amilyennek tűnik, ha mondjuk este sütünk, másnap megtöltjük akkor fel sem tűnik a macera 😀

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabojsza says:

    Sajnos még nem…de majd felteszem és akkor szólok!:-)

  2. HÚÚÚ ez nagyon jól hangzik!! Recept nálad, az oldalon? Imádom a csörögét!

  3. Gabojsza says:

    Másik nevet én sem tudok, de a hólabda, na az felénk teljesen más, azt bő olajban, egy szétnyitható formában sütik az öregek, olyan csöröge-féle tésztából.

  4. …kozák sapka, Schneeball,süveges süti, ennyi féle elnevezést találtam még, de az az egy, amit keresek még véletlenül sem:DD hátha…

  5. Anonymous says:

    én sem emlékszem a másik nevére 🙂

  6. te, ne tudd:DD mennyit gondolkodtam rajta tudtam, hogy valamilyen sapka:) + még van vmilyen német elnevezésű sapka neve is…

  7. Gabojsza says:

    Nálunk ezt kozák sapkának hívják:-)

  8. Lehetne szebb is:DD de néha túlteng bennem a buzgóság és nem vártam meg amíg csoki megszilárdul egy kicsit jobban:))

  9. Bianka says:

    Én most két ünnep között ettem életemben először és nagyon finomNagyon guszták


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!