A csirke szereti a mákot
2011 január 14. | Szerző: Dió Bisztró |
A mák téma már régen foglalkoztat, mert viszonylag behatároltan használjuk a konyhában. Elsősorban édességek tölteléke, alkalmanként a sütemény tésztájába tesszük Egy korábbi írásomban itt a tésztára szórtam, narancsos húsgolyók mellé, zseniális íze volt. Ez adta az ötletet, hogy a 88. fehérje napon (mint már kiderült a 90 napos diétában vagyok érdekelt) valamit főzni akartam, nem kefiren élni, így jött a csirkemell, mint kevés kalória, sok fehérje és a mák, mert imádom. A mákért nem vagyok oda darálva, jobb íze van szerintem, ha nincs darálva, vagy nem is jobb, csak más, megpirítva, és fűszerként rászórva valamire, illetve ahogy most én használtam: bundának.Vettem tehát csirkemellet, kicsit bevagdostam a vastag részét, só bors, 15-20 percig állni hagytam.Vajat melegítettem olíva olajjal, a húst megszórtam mákkal, na jóóóó rányomkodtam a mákot, hogy jó mákos legyen, a meleg zsiradékon pedig megsütöttem. Köretnek legszívesebben, valami jó kis tésztát ettem volna, mondjuk…de inkább ne is beszéljünk róla 😀 A visszamaradt olajon anyuka céklasalátáját kicsit átforrósítottam, azt szerettem volna, ha benne lévő cukor karamellizálódik és nem utolsó sorban rátapad a mák, volt egy kis koktél paradicsom azt is kipróbáltam, nem annyira jó, de lehet, hogy most télen alapból nem olyan jó az íze.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
én még ilyet nem ettem! :O nagyon érdekes. mindenesetre kipróbálásra érdemes. 🙂
Van erre példa a gasztronómiában, csak nem nagyon szeretik a mák kínos volta miatt a fogakon:DD báránybordát és halat is lehet ezzel a tecnikával.Ma ettem meg a felét, és mikró és minden, a hús kiállta próbát. Igen ez a mennyiségű mák túlzás:D De, ha kevéssel kell beérni….
Első látásra, olvasásra bizarrnak tűnik, de lehet, hogy kipróbálom, először csak kis adagban, s kevesebb mákkal.Eddig még sehol nem találkoztam vele, pedig sok helyen megfordultam.
Izgalmas, még nem ettem, de azt hiszem érdemes kipróbálni, mert guszta