Gofriból amerikai palacsinta – Enikő szuper gofri receptje
Bettiéktől kölcsön kértem a gofri sütőt, mert gofrizhatnékom volt. Igen ám, de a recept, amit egyszer egy szuper vendégeskedés alkalmából teszteltem Enikőnél (aki egyébként a háziorvosunk is), ugyebár elkeveredett, így meg kellett várni, míg Enikő gépközelbe kerül, és megosztja velünk a szuper, általuk rengetegszer készített gofri titkát. Nekem azonban elsőre soknak tűnt a tészta, így megfeleztem, de veletek az egész adagot osztom meg.
Hozzávalók kb. 12-15 gofrihoz
6 tojás,
4 csomag vaníliás cukor,
10 dkg porcukor,
1 cs sütőpor,
25 dkg margarin (félig puhán),
0,5 kg liszt,
0,5 l tej,
1 citrom reszelt héja
Nagyon fontos, hogy a hozzávalók azonos hőmérsékletűek legyenek!
Mindent összekavartam habverővel, nem kézimixerrel, és hagytam a tésztát állni kb. 15 percet. Bemelegedett a sütő, és én nekiestem, mint Tót az anyjának. Nem kellett volna. Ki kellett volna vajazni a sütőt, így azonban az elsőnek a nagy részét csak ki tudtam kapargatni – áztatni a sütőből. Viszont megkóstoltuk, és tényleg nagyon finom lett, és nem akartuk megvárni, míg újra használható lesz a tészta, hanem vajjal kisütöttem serpenyőben. Az íze szuper, a formája sem volt annyira gáz, ma este azért megint megpróbálkozom a gofri sütővel, mert nem lehet ebből eleget enni, na…. Én barack lekvárral, meg porcukorral ettem, a fiúknak csináltam az
itt olvasható csokiöntetet, szóval elfogyott mind egy szálig. Róka fogta csuka, meg fából vaskarika, de bejött 🙂 A megmaradt csokiöntetet pedig másnap reggelt belekevertem Kornél kakaójába 🙂