Tonhal pogácsa/ropogós
2011 január 20. | Szerző: Dió Bisztró |
Ebben a ködös, nyálkás időben egyszerűen nincs kedvem főzni…. Fáj a fejem, nyamvadtnak érzem magam, anyósom itt léte is csak egy kicsit vidít fel – szóval nem egyszerű. Ráadásul lett egy fittness megszállott uram, aki ilyeneket mond, hogy “nem vagyok éhes”, meg “jaj, már 5 óra elmúlt, nem eszem semmit mert olyan leszek mint egy disznó” – csak ülnék egy csöndes sarokban… De tegnap megráztam magam egy kicsit, nem érdekel, legfeljebb nem eszel szívem, de a gyerek nem nőhet fel virslin bármennyire is szereti!
A recepttel régóta szemezek, egyszerű és gyors.
Hozzávalók kb. 20 apró fasírthoz:
2 doboz sós vizes tonhal konzerv
1 doboz kukorica konzerv
1 ek mustár
fél citrom leve
2 ek petrezselyemzöld
1 kis fej főtt krumpli kockára vágva
3 akciós tojás
1 ek vaj
3 szelet szikkadt kenyér (mindegy milyen, nálunk teljes kiőrlésű szendvicskenyér volt épp)
só, bors, pritamin

Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Hogy neked mire nincs energiád az ikrek mellett 🙂
Tapasztalat alapjan javaslom a fasirtok olajban torteno sutese helyett, a sutoben(sutopapiron) valo megsuteset. Nem veszit az izebol, plusz egeszsegesebb:))))
… és az benne a jó, hogy rengeteg féle képpen tudod ízesíteni a tonhalat, mert elég semleges íze van : ebben pl a mustár nagyon kijön, De lehet helyett torma is.
Nagyon finom lehet, nagy halas vagyok