Csirkecombok olaszos fűszerezéssel (könyves kedd)

2011 január 25. | Szerző: |

Anna kapott az apukájától egy könyvet, amiben könnyen elkészíthető, könnyen emészthető ételek vannak főztünk már belőle pl. itt, akkor is jól sikerült, és most sem vallottunk szégyent. Egy rohanós szombati ebéd kerekedett a receptből, amit némi rosé pezsgővel fejeltünk meg :).  
Hozzávalók 4 főre:
8db csirkecomb
70dkg előfőzött, felkarikázott krumpli
1 dob paradicsompüré (Lidl)
2dl paradicsomszósz
8 szem koktélparadicsom
só, bors, olaj, oregánó, kakukkfű, vaj, sajt

A csirkecombokat kifiléztük a bőrt eltávolítottuk. A krumplit héjában megfőztük, mint a rakott krumplihoz szoktuk, kihűtöttük és felkarikáztuk – a jénait ezzel béleltük ki. A csirkét fűszereztük, só bors, oregánó, kakukkfű, sűrített paradicsom jobb fajta, ami gyakorlatilag darált darabos paradicsom, de végülis bármilyen jó.


A combokat bekentük ezzel a keverékkel, rátettük a főtt krumplira, a maradék paradicsomot ráöntöttük, a tetejére, még friss paradicsomot dobtunk.200 fokon 45-50 perc alatt elkészült. A végén még parmezánt reszeltünk rá. Ha legközelebb ilyet főzünk annyiban módosítjuk a receptet, hogy a paradicsomba keverjük a fűszereket, és úgy tesszük a húsra, + még fokhagymát is teszünk bele. Most a recept szerint mentünk, de érdemes kiegészíteni saját forrásból:D

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Citromhab says:

    Kérlek, nézz be hozzám, van ott Neked egy meglepi:-)http://citromhab.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam-ketszer-is.html


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!