Gombás diós metélt ruccolával

Az Oké Italia egy remek hely, a chilis, sonkás széles metéltjüket igazán remekül készítik.A mai recepthez az inspirációt ez az ízemlék adta. Nagyon praktikus finom kaja, a tésztás receptek végtelen sorából való, amit kicsit átformáltam a hangulatomhoz mérten.Szeretem, ha egy ételben a különböző ízek csípős, édes, borsos ízek jó arányban keveredve egységet alkotnak, az állagot tekintve is van egy puha, egy roppanós, friss keveredés.
A tésztát előírás szerint megfőzzük, amíg felforr a víz a ragu is elkészül. 
Vajat olíva olajjal megolvasztottam, a gombát leszűrtem, mert most üvegeset használtam (Spar saját márkás, igazán rendben volt) a zsíradékon lepirítottam, egy marék durvára darabolt diót hozzáadtam.Amikor megpirult főző tejszínben feloldottam ételkeményítőt 1 mokkás kanálnyit, ráöntöttem sóztam, borsoztam, chilit adtam hozzá, jó bőven és kiforraltam.
Közben a tészta megfőtt a ragura szedtem, még adtam hozzá a főzőléből  összekevertem, és tálalható. Nagyon fakó volt, de nem volt otthon petrezselyem, ezért ruccolát durvára vágva rászórtam, ezzel egy nagyon klassz friss hatást értem el, az ötlet olyannyira megtetszett, hogy nemcsak a tetejére, hanem a saját adagunkba jó sokat tettünk:DD Nem azt mondom, hogy látványos ezért nem is fotóztam le, de az íze hibátlan.
A maradékot egy hőálló tálba tettem, másnap tejszines tojással leöntöttem, sajt a tetejére, sütőben 15-20 percig sütni, amíg a sajt megolvad.

Hozzávalók.

1 kis üveg gomba

1 marék dió

2 dl főző tejszín most 10 %-os, ezért tettem bele

1 mokkáskanálnyi keményítőt

1/2 csomag tészta

ruccola ízlés szerint

só, bors, chili szintén ízlés szerint

Tovább a blogra »