Blog szülinapon jártunk, és kekszes krémtúrós sütit vittünk ajándékba

Vasárnap Kricky 1 éves blogszülinapját ünnepeltünk. Amikor valaki késztetést érez valamire, ami eddig távol állt tőle, vagy nem volt része a mindennapjainak, a környezete kicsit furán néz rá először, majd érdeklődik, majd támogat és végül, de nem utolsó sorba elkezd hinni abban, amit a másik csinál. Ebből erőt merít, bátorságot és valamit változtat a saját életében szerencsés esetben. Nem beszéltünk Krickyvel erről, de valahogy így képzelem az ő történetét :). Vasárnap délután, szikrázó napsütés, vendégek, csivitelő gyereksereg, sütemények, csokoládék, díjak, cupcake tornyok, torták szóval egy olyan hely, ahol jó lenni. Kricky rajta tartotta a kezét az eseményeken: telefonált, irányított, mesélt, mosolygott, megvigasztalta a csillagszeműt, szóval nagyon ügyes házigazda volt. A vendégek hoztak ajándékot a saját kis specialitásukból, csodás pogácsák, sajtos tekercs, máktorta, málna csoda, szilvás papucs, bonbonok és még sok-sok finomság.

Nagyon örültem, hogy találkozhattam Gesztenyével, aki rám szólt, hogy “Szia szoktalak olvasni!” – ezen annyira meglepődtem, nem is hiszitek el :D, mert látom, meg minden, de a virtuális világ és az élet az olyan fura, hogy ez is van, meg az is van… Csodálatos bonbonokat hozott, ilyen finomakat még soha nem kóstoltam. Ez volt a kedvencem, de mint a kép is mutatja másnak is…..

Öröm volt számomra, hogy ott voltam, hogy találkozhattam érdekes, tehetséges emberekkel, igazán klassz délután volt, Isten éltessen Kricky!

A Dió Bisztrót ezzel a kekszes sütivel képviseltem – nagyon egyszerű, krémes,  nem túl édes, eddig még sikeres volt a barátok körében. Nyáridőben citromos a krém, ami 2 egész citrom levétől és héjától lesz üde; a ha van lime a közelben, sokat hozzáad az ízéhez.





Hozzávalók:

Elkeverjük a tejfölt a porcukorral és a vaníliaaromával. Lereszeljük a csokoládét és belekeverjük a tejfölös masszába. Egy laposabb tálba rétegezzük a hozzávalókat: először jön egy sor keksz, majd rá a tejfölös massza, stb. addig  rétegezve, amíg tart a keksz, az a lényeg, hogy a tetején a massza legyen. Aztán a legvégén megszórjuk kakaóporral és nescafé-val. Betesszük a hűtőbe egy éjszakára, amíg meg nem szilárdul. Nem hittem benne, hogy megszilárdul, de megszilárdult. Naggyon finom lett 🙂
Tovább a blogra »