Pulykamell Sóstóhegy módra – sajtkrémmel töltött pulykamell

2011 február 8. | Szerző: |

Anyósom szülinapi bulijára akartunk valami finomat sütni a rántott húson kívül persze (mert ugye itthon voltak a fiúk is), és felvetettem, hogy a karácsonyra feltankolt, de akkor nem elhasznált húsokat használjuk el a mélyhűtőből. Így esett a választásunk a 3db, előre felszúrt pulykamellre. Akinek kérdéses a felszúrás: anyósom még fagyasztás előtt egy éles, hosszú késsel a mell szélességébe és a mélységébe egy zsebet gyártott úgy, hogy kényelmesen lehessen tölteni, de ne szakadjon ki. Ez azt is feltételezte, hogy nem vágta félbe a pulykamellet (ha óriásiak, akkor félbe vághatod, és még úgy is fel lehet szúrni), és nem is klopfolta meg. A hűtő tele volt mindenfajta sajtmaradékkal, így evidens volt, hogy valami sajtos töltelék kerül bele, én pedig – mivel oda vagyok a fokhagymás vajért, és nem nagyon bírom a száraz mellett – tutira vajas testápolásban akartam a jószágot részesíteni. A vajkrém amúgy annyira jól sikerült, hogy a maradék kulimászt másnap reggel pirítós kenyérrel rituális körülmények között elfogyasztottuk, és felkerült a szóba jöhető reggelik listájára.

Hozzávalók:

Kb. 70dkg pulykamell


A sajtos kence receptje:
3 háromszög natúr Medve sajt
5dkg brinza
5dkg puha vaj
10dkg feta sajt apró darabokra tördelve
15dkg reszelt trappista
1/2 fej közepes vöröshagyma reszelve
1 gerezd ducibb foghagyma reszelve
3 szelet bacon tépkedve
3 szelet fekete erdei sonka tépkedve
bors, sok petrezselyem (nem kell só!) ízlés szerint


A 3db felszúrt, kb. 70dkg pulykamellet megsóztuk, borsoztuk kívül-belül. A sajtos kence hozzávalóit fakanállal jól összekevertem. A kész kencét kanállal beletöltjük a zsebekbe. Ha véletlenül kiszakadna a hús töltés közben, no pánik, fogpiszkálóval vagy hústűvel meg lehet foltozni. A zsebek száját szintén fogpiszkálóval vagy hústűvel zárjuk le (én spec a sütit is hústűvel szoktam tűpróbázni….). Kivajazunk egy jénait, amibe szorosan egymás mellé beletesszük a töltött melleket. 5 dkg vaj és 2 duci gerezd reszelt fokhagyma keverékével jó alaposan megkenjük a pulykát, és kb. 50 perc alatt 180 fokos sütőben összesütjük a jószágot.  Salátával, krumplipürével kitűnő. Ja igen, ne lepődjetek meg, jó sok vajas létyó lesz a  tálban – tökéletes adalék lesz a krumplipürébe!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Erinacea says:

    Nagyon jól néz ki! A sajt jöhet minden mennyiségben!

  2. fahej-cafe says:

    Szia, talán furcsán hangzik, de kérlek, nézz be a blogomra, mert ott egy vándor ajándék vár! Kellemes hetet! fahej cafe


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!