Hogy ma se maradjatok muffin nélkül: tojáslikőrös muffin málnával

Az ominózus rózsaszín muffinos könyvben volt ez a recept is. A második üveg tojáslikőrből még marad egy kicsi, és örültem, hogy találtam olyan muffint, amibe bele tudtam sütni, mert igazán kár lett volna érte…. 🙂 Azt már mondanom sem kell, hogy nagy málna rajongó vagyok. Rekeszszám tudok nyáron málnát enni, és olyan jó volt ebben a szürke, ködös időben idecsempészni a nyarat…..

Hozzávalók 12 db-hoz

20 dkg málna (felengedve)

20 dkg liszt

1 tasak főzős vaníliás pudingpor

1 cs sütőpor

1 cs vaníliás cukor

2 tojás

13 dkg cukor

1 dl olaj

2 dl tojáslikőr

1 dl joghurt

Az ott írtak szerint “összecsapjuk” a tésztát (a recept szerinti málna a tésztába kerül, a többivel díszítünk, mert egy zacsi kb. fél kg), és megsütjük. Ha nincs kapszli, a sütőt vajazzuk ki. Málnával és porcukorral tálaljuk. Apósom, aki tényleg nem szokott sziporkázni, amikor desszertről van szó, szinte szárnyalt, amikor ezt megkóstolta: mi lenne, ha csokifagyival ennénk, csokis tejszínhabbal, málnaöntettel……? Le voltam nyűgözve 🙂 Végül csak ráöntöttünk egy-egy nagy kanál tojáslikőrt, és persze mellé málnát ettünk- fenomenális volt 🙂
Tovább a blogra »