Spenótos palacsinta
… pedig már úgy tűnik, nem szeretjük annyira az édes palacsintát, mint eddig, mert mindig marad belőle. De sósan még így is jobban fogy. Így aztán a gyereknek pudingosat sütöttünk, mi meg spenótosat csináltunk magunknak. A tészta
így készült annyi különbséggel, hogy nincs benne cukor. A töltelék pedig fagyasztott spenótból készült, azaz felolvasztottuk a zacsi spenótot, belezutty a lábasba, majd fokhagyma, vegeta, bors, szerecsendió, és kb. 1dl tejszínnel összeforraltuk. A palacsintákat megszórtuk sajttal, majd rákentük a spenót masszát. Kivajazott jénaiba fektettük őket (nálunk ebből 6db palacsinta lett), megint tejszín (benne kis só és bors persze), és újabb reszelt sajt, majd irány a sütő 180 fokon 10 percre. Kész, gyors, finom, és legalább nem kakaós 🙂