Dobos torta
2011 február 13. | Szerző: Dió Bisztró |
Ő szállított először tortát pl. más országba, illetve a legendárium szerint Ferenc József és Sissi is vásárolt a szuper tortából. A dobos torta újdonsága abban rejlett akkoriban, hogy a mindenki által használt főzött krém helyett egy könnyű vajkrémmel kente meg a vékony piskótát. És persze ő írta a Magyar-Franczia Szakácskönyvet is, bár e körül a mai napig tart a poláémia, mert azt rebesgetig, hogy csak átvette a könyvet majd egy az egyben. Akit mélyebben érdekel a téma, a különböző magazinokban, havilapokban, illetve pl. itt, itt és itt többet is megtudhat mostanság. Persze anyósom is olvassa ezeket az újságokat, és rögtön kedvet kapott a dobos torta evéshez. Én először le akartam beszélni róla, aztán ő engem, ugyanis a neten elég sokféle lefőzött recept található ez ügyben, de valahogy nem tűntek autentikusnak. Aztán egy nyamvadt kis reklám-szakácskönyvben (a “kis” jelző minden értelmében) úgy tűnik megtaláltuk az eredetihez legjobban hasonlító, és otthon is elkészíthető verziót.
1 zacsi vaníliás cukor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Igen, ez valóban az a torta, amit ha egyszer már elkészítettél, még egyszer neki fogsz állni. Szép lett, gratulálok!
Most olvastam egy jópofa tippet a dobra: a dob piskótáját vágjuk fel előre 8 szeletre, és egyenként vonjuk be a cukormázzal 🙂 na, lehet, hogy így csinálom legközelebb
Szép lett! És megéri a macerát, mert nagyon finom:) Én elfeleztem a fedőlapot és két menetben dolgoztam vele, így sikerült felvágni:http://mohakonyha.blogspot.com/2010/10/dobostorta.html
Köszi :)) büszke is vagyok, mint a fene :)))
Hűűű, nem apróztad el, ez aztán kemény meló lehetett, de gondolom nem egyszerűen finom;)
Úhh, de gyönyörű! 😀
Nagyon ügyes vagy! Szép lett a torta…nagyon!
Imádom, a kedvencem! 🙂 Nagyon ügyes vagy, a Dobost nem könnyű otthon, házilag elkészíteni! 🙂
Férjem kedvence. Nagyon szép lett