Zöldséges golyó Indiából

2011 február 17. | Szerző: |

Azt hiszem beleszerettem Indiába. Soha nem jártam ott, de sokat hallottam az ottani életről, ízekről. Nem olyan régen láttam a Szerelemmel fűszerezve vagy más címmel a Fűszerek hercegnője című filmet. Egy bájos felnőtt mese, csodás színek gyönyörű szereplők az egészet belengi egy titokzatos misztikus hangulat::D Erre most jöttem rá, mármint, hogy beleszerettem, mert elkezdtem ilyen kajákat főzni és nagyon ízlenek. Jó fűszeresek, kicsit csípősek, amit mostanában imádok, jót tesznek a léleknek is.
Ez a zöldséges golyó is így került fel a reptoárba, nagyon finom, még a spenótot is el lehet rejteni a gyerek elől, ha nem szereti, ebben a formában simán megeszi:D Az elkészítés során két féle sütési módot próbáltam ki, az egyik az olajban, a másik a sütőben. Az olajban sütött kiváló ízű, a sütőben sütött szárazabb lett, mert alaphelyzetben nincs zsiradék a receptben, de ez könnyen megoldható vajjal, vagy némi olajjal és szuper lesz.
Hozzávalók
• 1 csomag fagyasztott spenótpüré, natúr
• 1 sárgarépa, durvára reszelve
• 1vöröshagyma, kis kockákra vágva
• 4 db paradicsom húsa, kis kockákra vágva
• 4-5 szelet kaliforniai paprika, kis kockákra vágva

• kb. 30dkg konzerv kukorica
• kb. 30dkg fagyasztott zöldborsó kiengedve, (vagy friss előfőzve)
• 2 tk friss reszelt gyömbér
• 2- 3 gerezd fokhagyma reszelve
• 2 tk oregáno
• 1 tk őrölt indiai citromfű
• 1 tk cukor
• 2-3 csipet só
• 1 bögre liszt
• 2 bögre tört zabpehely
• két csili kimagozva,  ízlés szerint, de szárított is jó
• olaj a  sütéshez

A fagyasztott zöldségeket úgy oldottam meg, hogy vettem egy mexikói keveréket azt tettem bele, de kivettem belőle a zöldbabot, mert nagyobb méretű volt a többi zöldségnél, volt benne paprika is:D A citromfű kimaradt, mert nem volt otthon.

Elkészítés:

Összekeverjük a spenótpürét a répát, hagymát és a többi zöldséget.

Hozzáadjuk a fűszereket, összekeverjük.

Beleadagoljuk szépen a lisztet, zabpelyhet, összekeverjük, alaposan úgy, hogy mindenütt legyen minden. Lehet egy kis vizet is adni hozzá, amennyiben túl sűrűnek találjuk.
Sütés előtt érdemes kb. 15-20 percet állni, hagyni, így a zabpehely egy kissé megszívja magát a nedvességgel, és könnyebben lesz formázható a fasírt.
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, s amikor elég meleg, vizes kézzel formázzunk kb. 2 ek-nyi masszából kis lapos fasírtokat formázunk.
Kb. 6-7 percig sütjük mindkét oldalát, a fasírtok méretétől függően.
Szedjük ki papírtörlőre, és csepegtessük le.
Ez az autentikus összeállítás, most gyakorlatilag mindent összekevertem, csak a spenótot olvasztottam fel. Hűtőben hagytam állni, amíg a zabpehely felszippantja a folyadékot így nem kellett hozzá plusz víz. Tökfőzelék feltétje volt, de magában is szuper, de tényleg!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Varázslatos világ és tényleg elég egy kóstolás az ízeiből és máris a rabja vagy:))

  2. Bianka, remélem még ebben az életünkben összejön ez az India:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!