Húsos rakott palacsinta
2011 február 18. | Szerző: Dió Bisztró |
Ez a nyerő kaja. Egyrészt alkalmas a maradék pörkölt felhasználására, feltuningolva egy jó kis gombás szósszal, másrészt gyors megoldás rohanós hétköznapokon kiadós vacsorára. Ha nincs kedvünk a hortobágyi palacsitával szöszmörögni. Az elkészítés nagyon egyszerű, a húsos tölteléket a pörkölt maradék adta, de ha darált húsból készítjük az is tökéletes, a szószhoz fél kiló gombát hagymán megsütünk, sózzuk borsozzuk, ledaráljuk. A pörkölttel ugyanígy járunk el. A húshoz adjuk a ledarált gomba egy részét ízlés szerint lehet a fele, negyede. A maradék gombát étkezési keményítővel besűrítjük, tejszínnel ízesítjük, félretesszük. A palacsintákat egy jénaiba rétegezzük a hússal a tetejét reszelt sajttal zárjuk le, ha a sajt megolvadt gyakorlatilag elkészült. A gombás szósszal tálaljuk. Nagggyon jó, és hidegen is rá lehet járni:D
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Igazán fenséges lehet