Húsos rakott palacsinta

2011 február 18. | Szerző: |

Ez a nyerő kaja. Egyrészt alkalmas a maradék pörkölt felhasználására, feltuningolva egy jó kis gombás szósszal, másrészt  gyors megoldás rohanós hétköznapokon kiadós vacsorára. Ha nincs kedvünk a hortobágyi palacsitával szöszmörögni. Az elkészítés nagyon egyszerű, a húsos tölteléket a pörkölt maradék adta, de ha darált húsból készítjük az is tökéletes, a szószhoz fél kiló gombát hagymán megsütünk, sózzuk borsozzuk, ledaráljuk. A pörkölttel ugyanígy járunk el. A húshoz adjuk a ledarált gomba egy részét ízlés szerint lehet a fele, negyede. A maradék gombát étkezési keményítővel besűrítjük, tejszínnel ízesítjük, félretesszük. A palacsintákat egy jénaiba rétegezzük a hússal a tetejét reszelt sajttal zárjuk le, ha a sajt megolvadt gyakorlatilag elkészült. A gombás szósszal tálaljuk. Nagggyon jó, és hidegen is rá lehet járni:D

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!