Gesztenyés muffin karamell szósszal

2011 február 24. | Szerző: |

Anya kitűnő háziasszony! A sok-sok év alatt jól bevált receptekkel, kifinomult technikával, kiváló ízléssel megáldva. Amióta tudatosabban foglalkozom a konyhával apával ők is csatlakoztak kis játékomhoz és ötleteik vannak, és kéréseik, és  nem utolsó sorban rám hagyják a dolgokat:)) De mindig van valami ötletük, találtam neked sót, vettem neked fűszert, kaptam jó ezt vagy azt.Szóval nyugdíjas napjaikat színesítem a hóbortjaimmal:))Anya remekül süt, messze földön híres az óriás habkönnyű krémmel töltött képviselő fánkjáról, mostanában azonban nem átallott csatlakozni a muffin őrületemhez, amit ezzel a recepttel toldott meg.Mondom jó az ízlése, és a muffinja sem utolsó ezzel kis karamell szósszal egyenesen csúcs:DD

Hozzávalók 12 db-hoz
25 dkg fagyasztott gesztenye püré 1 ek vaj/margarin
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
10 dkg porcukor + szóráshoz
2 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
1,2 dl olaj
2,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
mártáshoz
10 dkg kristálycukor
½ tasak vaníluás pudingpor
5 dl tej
½ dl rum

elkészítés:

a gesztenye masszát felolvasztjuk 12 daradbra vágjuk gombócot formázunk belőle

összekeverjük a lisztet sütőport vaníliás cukor
összekeverjük a kicsit felvert tojást olajat, tejet, citromhéj
 majd a nedves és száraz anyagot össze
 a muffin forma aljára teszünk a masszából középre a gesztenye golyó majd újra tészta
180 fokon 30-40 perc tűpróbáig
  a cukrot felolvasztjuk, felöntjük 1 dl vízzel sűrű sziruppá főzzük
  a pudingport a tejjel simára keverjük
  folyamatos keverés mellett a sziruphoz adjuk végül rummal ízesítjük
  elkészültünk tálalhatjuk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mézigörl says:

    Ezt én is elkészítettem anno, és tanúsíthatom, hogy isteni finom! :-Dhttp://mezesfinomsagok.blogspot.com/2010/10/100-bejegyzes-gesztenyes-muffin.html

  2. diakonyha says:

    Nagyon jól hangzik! Már a kép alapján imádom! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!