Mulatós töltött karaj

Ez a recept is anyósom szülinapjára készült mint a pulykamell Sóstóhegy módra. Megkértem anyósomat, hogy az emailezést gyakorolva küldje már el nekem a receptet, mert elfelejtettem kiírni. Ezt a levelet kaptam tőle ma reggel:

“Reggel éppen a Dió Bisztrót olvastam, mert a kuglóf receptjét kerestem, és megtaláltam a sziciliai édességnél Notot és a Kornélra való utalást. Olyan jó volt még olvasni is!!! A recept: Mulatós töltött karaj 

Hozzávalók: 

1 kisebb füstölt csülök, 

1 fej fokhagyma, 

2 evőkanál mustár,

1 nagy vöröshagyma, 

8 -10 vékony szelet karaj /kb. 1kg csont nélkül/, 

15 dkg juhtúró,  

panirozáshoz: liszt, tojás, zsemlemozzsa, olaj/         

Készítése: 1. a csülköt leöblítjük alaposan, majd addig főzzük, hogy a csontról könnyen lejöjjön a húst, amit felszeletelünk.  2. a fokhagymát lereszeljük és összekeverjük a mustárral, a vöröshagymát felkarikázzuk.  3. a karajokat kiverjük, minden másodikat megkenünk fokhagymás mustárral, fektetünk rá egy csülökszeletet, teszünk rá hagymakarikát és morzsolt juhtúrót, és a végén lefedjük az üresen maradt karajszeletekkel hústűvel rögzítve. 4. panírozás után mérsékelt lángon sütjük, hogy alaposan átsüljön mindkét (alsó-felső) hússzelet. Jó étvágyat! Puszi Krumpliszsák Sanyinak és mindenkinek, Nagyi.”

Annnyira jó fej, na :))) Nincs mit tenni, “anyós fan” vagyok 🙂 ÉS persze ehhez is krumplipüré a köret, de petrezselymes krumplitól kezdve fokhagymás vajban párolt zöldségen át a salátáig minden belefér.

Tovább a blogra »