Brownie.
2011 március 21. | Szerző: Dió Bisztró |
Először is elnézést kérünk minden kedves olvasónktól, de a) nagyon betegek voltak a fiúk, b) Dóra alkotói válságban volt, így nem került fel friss poszt ilyen sokáig. De most, hogy megjött a jó idő, újult erővel indulunk harcba az olvasók kegyeiért 🙂
Na akkor a brownie: Nigella receptje, ami a Házi istennős könyvből van. A végeredmény nagyon ütős lett, annyi csak a megjegyzés, hogy Nigella receptjével szemben nem 25 percig kell sütni, mert akkor még tök nyers a tészta belülről, hanem kb. 45 percig.
Hozzávalók kb. 35 kockához:
375g puha vaj
375g szuper étcsoki (mi most az IKEA-ban kapható (100gr kb 150Ft.) 60%-at használtuk, és ebből 4 táblát…. :))
6 nagy tojás (S-es tojásból 9)
1 ek vaníliakivonat (azaz 2dl vodkában legalább egy hétig áztatunk 3 vaníliarudat)
500g finom szemű kristálycukor
225g finom liszt
1tk só
300g apróra vágott dióbél
180fokra melegítsük elő a sütőt – optimális esetben légkeveréses legyen. Béleljük ki a 23x33cm tepsit (oldalt és alul is) sütőpapírral.
Vastag aljú lábasban (nálunk ez Zepter volt) olvasszuk össze a csokit a vajjal, és másik tálban pedig verjük fel a tojásokat a cukorral és a vaníliával. Kavarjuk össze a lisztet a dióval és a sóval. Hagyjuk kicsit visszahűlni a csokis vajat, majd nagy mozdulatokkal (habkanállal, vagy széles fejű fakanállal) keverjük hozzá legalább 4 etapban a cukros tojást, és ugyanennyi adagban a diós lisztet. Ezután erősen keverjük át, és a massza mehet a tepsibe, onnan meg a sütőbe.
Amint írtam, nekem 45 perc után lett olyan, amilyennek Nigella írta, azaz a teteje száraz és világosbarna pettyes, a belseje meg sötét és ragacsos, de semmiképpen nem folyós. Érdemes hústűvel próbát csinálni. Kihűtve tálaljuk. Vaníliafagyival tálalva bűncselekménynek számít 🙂
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:



Elfogyott 🙂 de megcsinálom fehérből is 🙂
Ide vele, most kell a lelkemnek 🙂