Spenótos palacsinta, aszalt paradicsomos, medvehagymás kencével

2011 április 5. | Szerző: |

Valahogy most nagyon ráéreztem a friss zöld ízekre és így tavasszal a fagyasztót is ki kell üríteni. Ezért nekiálltam megnézni mi lapul a „láda fiában”. Találtam leveles spenótot, amit fokhagymásan lesütöttem, medvehagyma pesztót csináltam a hétvégén és volt egy adag kőkeményre aszalt paradicsomom fokhagymás olajban eltéve. A paradicsomot házilag napon aszaltam, illetve anyukám fejezte be és kicsit, vagy nagyon túlszárította. Nem akartam kidobni, így fokhagymás olíva olajban tároltam, most elővettem turmixoltam, és mindjárt tudtam használni:D A spenót készen volt, Jamie Oliver palacsinta receptjét használtam hozzá. 1 bögre sütőporos liszt, 1 bögre tej, 1 tojás, csipet só, cukor. A tésztába belekevertem a spenótot, megsütöttem, maradék bacont kisütöttem, és a zsírjában sütöttem a palacsintákat. A pesztó alapokat krémsajtba kevertem, ez lett a mártogató. Nagyon ütős, finom ételt sikerült összehoznom, és nem volt több mint fél óra. Ez ismét egy olyan kaja, amelyiket a gyerekek, és a pasik is megeszik, a spenót szépen be van csomagolva, a bacon és a kencék miatt pedig tartalmas nem marad éhen senki:DD

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. …ugye tök jó!!! Egyszerű, és JÓ !!!Egészségedre máskor is, bármikor!!!

  2. Bodrincs says:

    Tanusítom, h nagyon finom! Köszönöm a finom vacsit!!! 😀

  3. Nekem nagyon bejött, többször meg fogom csinálni, mert nagyon egyszerű, és édesen gyümölcsösen is szuper!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!