Cukkinis kifli és Lajcsi szelet

2011 május 31. | Szerző: |

Elkezdődött nálunk is a szülinapi zsúr szezon: egyik kedvenc barátném, Betti kislányának, Noéminek a szülinapját ünnepeltük másfél hete, amire én egy egyszerű kis cukkinis kiflivel készültem.

Hozzávalók kb. 20 kiflihez
1 Lidles leveles tészta
1 kicsi cukkini
15 dkg sonka
1 alma
bors
olivaolaj, sajt, tojás

Az olivaolajon megfuttatom a kockára vágott sonkát, rádobom a kockázott cukkinit, ráreszelem az almát, borsozom (só nem kell, mert a sonka általában sós), és jól összepárolom. Megvárom, míg kihűl. A leveles tésztát felkockázom, betöltöm kiskanállal a cukkinis tölteléket, félbe hajtom (háromszög alakúra), ujjaimmal körbenyomkodom csinosan, aztán csak tojás, meg persze reszelt sajt gazdagon mindegyikre. 180 fokon kb. 15 perc alatt kész. Langyosan az igazi, kb. 5 perc alatt elfogy.

A másik varázslat Ani sütije volt. Nekem először a neve tetszett meg, a hajdúságiak igazán jópofa neveket adnak a sütiknek. Az íze is szuper, maga a süti pedig egészen látványos, viszont tök egyszerű.

Hozzávalók kb. 35 kockához
2 tojás
20dkg cukor
2ek sima kakaó
1kk szódabikarbóna
2ek méz
5dkg vaj


40dkg liszt

A hozzávalókat liszt nélkül egy tálban összekeverjük, majd vízgőz fölött kb. 5 percig kavarjuk. Levesszük, kicsit meghűl, belerakjuk a lisztet, és összegyúrjuk. 3 cipót készítünk belőle, egyenként kinyújtjuk őket, és kizsírozott, kilisztezett tepsiben 170 fokon 15 perc alatt készre sütjük a tésztát.

Krém:
1cs puncs puding
1 cs vanília puding
2x3dl tej
2x10dkg cukor

10-10dkg vaj

A fenti hozzávalókkal a zacsi utasításai szerint pudingokat főzünk (puncsosat és vaníliásat külön :)), majd 10-10 dkg vajjal hűlés után habosra verjük a krémeket. Megtöltjük a lapokat, a tetejére pedig csoki krémet teszünk. Hűvös helyre tesszük, és csak másnak szeleteljük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Latsia says:

    Február 11-én tartom a szülinapi zsúromat, ahová szeretettel várlak a fentiekkel együtt.puszi Klárika:-)))))))))

  2. Bianka says:

    Remek finomságok, az a szelet csodás


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!