Háromhalas garnéla rák tejszínes Szent Jakab kagylóval sütve
2011 június 22. | Szerző: Dió Bisztró |
2-3 szelet halfilé 200 g Szent Jakab kagyló koràllal 150 g Garnélarák (fött)200 g fekete kagyló (héj nélkül)2 dl sovàny tejszínegy kávéskanàl lisztEzt àltalàban 3 féle tengeri halból szoktam készíteni – a lényeg, hogy a halfilé elég vastag legyen, s ne legyen rajta bőr. Tegnap konkrétan lieu noir (nem talàlom a szótàrban, németül seelachs, angolul: http://en.wikipedia.org/wiki/Pollachius_virens ) és lazac volt csak benne. A halszeleteket felkockàzzuk. A lieu noir-t, a Szent Jakab kagylóval együtt olivaolajon megpiritjuk egy serpenyőben amig szép szint nem kap. Amikor ez kész, a még forró, a serpenyőbe belerakjuk a felkockàzott lazacot is, de kikapcsoljuk alatta a tüzet, mert a lazacot nem szabad àtsütni, épp hogy csak egy kis “kérget” kell kapni, és a közepe maradjon nyers.
A fekete kagylót egy külön serpenyőben készitjük “marinière” szosszal.
petrezselyemszàraz
fehérbor
lila hagyma
margarin
szerecsendió, bors.
A petrezselymet és a hagymàt apróra vàgjuk, megfuttatjuk egy kis margarinon (épp hogy csak egy percet, ne süssük meg!), ekkor hozzàtesszük a megtisztitott kagylót, felöntjük a borral és füszerezzük a borssal, szerecsendióval, esetleg egy kis fokhagymàt is lehet hozzàadni.
Kb. 5 perc alatt kész van, akkor kivesszük a kagylót a szószból, majd a szószt felengedjük a tejszinnel, süritjük egy kàvéskanàl liszttel. A megpiritott halkockàkat, kagylókat, garnélaràkot elosztjuk mini làbaskàkban, leöntjük a tejszines szosszal, majd a sütőben (180 fokon) kb. 25 percig sütjük. Rizzsel nagyon finom, de főtt krumplival is el tudom képzelni, ha valaki azt szereti. “
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:





köszi maja 🙂
Hűű, azta paszta, de guszta!! bármikor eltudnám tüntetni, szeretem nagyon az ilyesmit;))
és finom is (persze nem azért, mert én csinàltam – vagy mégis? :))
Fantasztikus, micsoda guszta képek