Kinder Bueno szelet
2011 július 12. | Szerző: Dió Bisztró |
Biztos ismeritek a Kinder eme gyöngyszemét, ami ihlette ezt a szuperkönnyű, bár kissé macerás összeállítású sütit – Saci lepett meg minket vele. A gond csak az, hogy egyszerűen nincs más választásom, és vissza kell mennem edzeni, mert ettől a folyamatos partyzástól és evéstől kezd visszanőni a nehéz munkával ledolgozott fenekem 😀
Hozzávalók egy nagy tepsinyi sütihez
A laphoz:
6 tojás fehérje
6 evőkanál porcukor1 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1/2 csomag sütőpor
15 dkg vágott mogyoró
30 dkg Nutella (a Lidles is jó)
A krémhez:
5 dl tej
6 tojás sárgája
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás puding
3 evőkanál liszt
25 dkg margarin
Egyéb hozzávalók:
10 dkg olvasztott csoki
20 db édeskeksz
2 dl tejszínhabfixáló-por
A lap hozzávalóit összekeverjük robotgéppel, kivajazott tepsibe tesszük, rászórjuk a nyers tésztára a mogyorót vagy a diót, majd 170 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha kész, még melegen rákenjük a Nutellát. A krém hozzávalóit – a margarin kivételével – összekeverjük, felfőzzük. Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a margarint, majd 2 részre osztjuk. Az első részbe beletesszük az olvasztott csokoládét, a másikat sárgán hagyjuk. Rétegezés a következőképpen történik: először a mogyorókrémes lap, erre a sárga krém, majd a tejbe áztatott keksz következik, utána a csokikrém, a tetejére pedig a habbá vert tejszín. A legtetejére csokiforgácsot teszünk, és kb. 3×4 cm-es szeletekre vágva hidegen tálaljuk. Ebben a kánikulában közvetlenül a hűtőből kínáljuk, gyorsan elfogy 🙂
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Finom lehet még sosem ettem sütiben