Kinder Bueno szelet

Biztos ismeritek a Kinder eme gyöngyszemét, ami ihlette ezt a szuperkönnyű, bár kissé macerás összeállítású sütit – Saci lepett meg minket vele. A gond csak az, hogy egyszerűen nincs más választásom, és vissza kell mennem edzeni, mert ettől a folyamatos partyzástól és evéstől kezd visszanőni a nehéz munkával ledolgozott fenekem 😀 
Hozzávalók egy nagy tepsinyi sütihez

A laphoz:

6 tojás fehérje

6 evőkanál porcukor1 evőkanál olaj

2 evőkanál liszt

2 evőkanál zsemlemorzsa

1/2 csomag sütőpor

15 dkg vágott mogyoró

30 dkg Nutella (a Lidles is jó)

A krémhez:

5 dl tej

6 tojás sárgája

25 dkg porcukor

1 csomag vaníliás puding

3 evőkanál liszt

25 dkg  margarin

Egyéb hozzávalók:

10 dkg olvasztott csoki

20 db édeskeksz

2 dl tejszínhabfixáló-por



A lap hozzávalóit összekeverjük robotgéppel, kivajazott tepsibe tesszük, rászórjuk a nyers tésztára a mogyorót vagy a diót, majd 170 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha kész, még   melegen rákenjük a Nutellát. A krém hozzávalóit – a margarin kivételével – összekeverjük, felfőzzük. Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a margarint, majd 2 részre osztjuk. Az első részbe beletesszük az olvasztott csokoládét, a másikat sárgán hagyjuk. Rétegezés a következőképpen történik: először a mogyorókrémes lap, erre a sárga krém, majd a tejbe áztatott keksz következik, utána a csokikrém, a tetejére pedig a habbá vert tejszín. A legtetejére csokiforgácsot teszünk, és kb. 3×4 cm-es szeletekre vágva hidegen tálaljuk. Ebben a kánikulában közvetlenül a hűtőből kínáljuk, gyorsan elfogy 🙂
Tovább a blogra »