Házi Raffaello
2011 július 21. | Szerző: Dió Bisztró |
Anna néni Kornélra szokott vigyázni, és van egy Yorkie-ja, amiért a gyerekem oda van (Annáért is). Anna nagyfiának szülinapja volt. És a nagyfiú Raffaellót kért a szülinapra. És kunyiztunk belőle, mert Anna azt mondta, hogy a gyereke betegre ette magát. ÉS tényleg nagyon finom. Mi annyit változtattunk rajta, hogy a közepébe kerülő mandulát serpenyőben, minden zsiradék nélkül lepirítottuk annak érdekében, hogy a krémben lévő nedvesség ne puhítsa fel a mandulát.
Hozzávalók:
1dl víz
15dkg cukor
2 cs vaníliáscukor
15dkg kókuszreszelék
13dkg puha vaj
20dkg tejpor
kókuszreszelék a görgetéshez
egész mandulaszemek
Az első három hozzávalóból szirupot főzünk (ha valaki pl. limonádéhoz, Mojito-hoz stb. szirupot szeretne, akkor annyiszor vegyen 10dkg cukrot, ahány dl vízből készíti a szirupot, forralja fel őket együtt, hűtse le, egy üvegben hűtőben hetekig eláll), majd megvárjuk, míg lehűl. A kihűlt szirupba keverjük a második három hozzávalót, jól összedolgozzuk (akár a dagasztóizét is segítségül hívhatjuk), majd a masszát 2 órára hűtőbe tesszük. Miután a massza jól lehűlt, vizes kézzel gombócokat formázunk úgy, hogy a közepükben egy-egy lepirított mandulaszemet teszünk, majd meggörgetjük a gombócokat a kókuszreszelékben. Tálalásig hűtőben tartjuk. Az íze – kivéve persze az eredeti ostyarészét – megegyezik az eredeti krémjével.
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Bolti a kedvenc csokim, házit még nem ettem. Azt hiszem isteni lehet