Villámebéd sütőzacsiban
2011 július 25. | Szerző: Dió Bisztró |
Saci gyors ebédet rittyentett a családnak, és persze mi sem maradhattunk ki a kóstolásból – ez az ebéd tökéletes példája annak, hogy nem kell agyongörcsölni a főzést, egyszerű alapanyagokból is lehet gyors és finom ebédet főzni.
Hozzávalók 2,5 főre:
5 csirke felső comb vagy 2 csirkemell
9 szem közepes krumpli felkarikázva
9 közepes sárgarépa felkarikázva
fél cs petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
1 kk mustár (elhagyható)
só, bors, tejszín 2dl
tálaláshoz: tejföl
A sózott, borsozott hússzeleteket, a krumplit, a répát, a petrezselyemzöld leveleket, a fokhagymát és a mustárt beletesszük a sütőzsákba. 175 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük, majd szétvágjuk a sütőzacsit,
ráöntjük a tejszínt, és visszatoljuk a tepsit, hogy szépen megpiruljon minden. Tejföllel melegen tálaljuk.
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Nagyon finom lehet, szeretem az ilyen ételeket