Csoki és vanília a tökéletes párosítása = Kráter süti

2011 augusztus 3. | Szerző: |

Hozzávalók:
8 dl tej
2 cs vanília puding
5 ek cukor  sűrű pudingot főzünk,hagyjuk kihűlni


5 tojás fehérje
5 dkg cukor kemény habot verünk belőle


5 tojás sárgája
15 dkg cukor
1 dl étolaj
1 dl tej
2 ek kakaó
1 cs.sütőpor
25 dkg liszt


1 nagy pohár tejföl
3 ek cukor
1 cs.vaníliás cukor

A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, kakaót, majd a száraz és nedves összetevőket összekeverjük. A tojás fehérjét felverjük habnak és a masszához keverjük nagy mozdulatokkal.

A tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és bele szaggatjuk a kihűlt pudingot.

40 percig sütjük 180 fokos előmelegített sütőben.

Ezalatt a tejfölhöz keverjük a cukrot, én csak 1 evőkanállal tettem bele  – elég volt.

A sütit 40 perc után kivesszük a sütőből, rákenjük a tejfölt és még 10 percre vissza a sütőbe, amíg a tejföl megszilárdul rajta. Lehet még rátenni olvasztott étcsokit, szerintem nem szükséges. Könnyű, finom süti, úgy krémes, hogy nem folyik, úgy csokis, hogy nem túlzó. Van benne egy szilárd tészta rész, egy krémes puding rész, a teteje a tejföltől enyhén lágy lesz, olyan szufléhoz hasonló 😀 remek nyári finomság, friss gyümölccsel tálalva biztos siker 😀

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!