Zöldborsó krémleves
2011 augusztus 6. | Szerző: Dió Bisztró |
A krémleves a konyhaművészet nagy találmánya. Gyorsan finomat kategória. Korábban már készítettem körtekrém.leveset itt, amit hamarosan újra el fogok készíteni, mert zseniális. Ez adta az ötlet a zöldborsó krémleveshez. Ebben az évben sok termett belőle, a hagyományos leves és főzelék már nem volt annyira izgalmas. Így krémleves lett belőle. Vaj, olíva olaj keverékén megpároltam hagymát, tettem rá egy teáskanál barna cukrot, megvártam, amíg felolvad, hozzáadtam a borsót, felöntöttem kevés vízzel, tettem bele egy zöldségleves kockát és készre főztem. Turmix gépbe tettem, adtam hozzá egy kanál görög joghurtot, 2dl főző tejszínt, sót, borsot, két tekerés chilit és elkészültem vele. Fantasztikusan jó ízé lett, a borsó, mint mellékszereplő az ételekben egy kategóriát ugrott. Fekete erdő sonka chipset kínáltam hozzá levesbetétként.
Éppen egy baráti összejövetelre mentem, és ezt a levest vittem; a közönség néma kanalazással, sűrű dicséretekkel illete a művet, miszerint egy négynél több csillagos étterem menüjében is megállná a helyét 😀
Hozzávalók:
40 dkg borsó
2 dkg vaj
0,5 dl olíva olaj
1 teáskanál barna cukor
2dl főző tejszín
1 evőkanál tejföl, vagy joghurt
1 db zöldségleves kocka, vagy alaplé
só, bors, chili
szárított sonka, vagy parmezán ízesítésként levesbetétnek
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: