Kávétorta
Megint Saci – mert az óvónéniknek van idejük sütni 😀 – remekét osztom meg veletek: nincs mit tenni, krémes tortában Saci verhetetlen :DD
A szerző saját szavait idézem a művel kapcsolatban: “..hogy le tudjam fényképezni a szeletet felvágtam a tortát, és megettem egy szeletet, nagyon brutálisan mennyei , életem egyik legjobb tortája, változtattam a recepten egy kicsit. És megérte…”
Hozzávalók:
Tészta:
8 tojás
8 kanál cukor
8 kanál dió
2 kanál darált kávé
2 kanál zsemlemorzsa
fél zacskó sütőpor
Krém:
2 vaníliás puding
6 kanál cukor
2 dl kávé
2 dl tejszín
3 dl tej
1 teavaj
egy csomag babapiskóta tejeskávéba áztatva
csokimáz
A tészta hozzávalóit robotgéppel összekeverjük, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Eközben szintén robotgéppel összekeverjük a krémet, ami persze főzött krém, azaz a tejben a vaj és a puding kivételével felforraljuk a hozzávalókat, majd ahogy felforrt bele a puding, sűrűsödésig főzzük, majd le a tűzről, néha megkeverjük, és amikor meghűlt, mehet bele a vaj. A kész tésztát kettévágjuk, megkenjük az alját krém felével, rá a babapiskóta, rá a krém másik fele, aztán a tészta másik fele, és csokimázzal fedjük be a tortát. Hűtőben min. 2 órát pihentetjük.