Sárgadinnye lekvár
2011 augusztus 17. | Szerző: Dió Bisztró |
Annyit gondolkodtam, hogy vajon milyen íze lehetne…. Aztán Misi bácsinál vettünk egy nagyon finom dinnyét, és a felét felraktam lekvárnak. Dórával kotyvasztottuk, kavartuk, fűszereztük, és egy hús mellé tökéletes költeményt kaptunk belőle – az íze tulajdonképpen nekem a sütőtöklekvárra hajaz, gondolom, nem véletlenül. Sacin kívűl mindenkinek ízlett. Azt mondják, őszibarackkal vagy nektarinnal vagy sárgabarackkal vagy ezek keverékével elképesztően finom, így lassan megint megyünk Misi bácsihoz, és referálok 😀 A színe elképesztően gyönyörű borostyán sárga lett!
Hozzávalók:
1kg sárgadinnye
50dkg cukor
1 zacsi Haas lekváreltevő Quintin
1 kk fahéj
fél citrom leve
1 kk citromos só by Ikea
Kisúroltam a lábast, elmostam az üvegeket és a kupakokat. Felkockáztam a dinnyét, feltettem egy nagy lábasba a cukorral, és elkezdtem kevergetni. Amikor összeesett a dinnye, hozzáadtam a többi hozzávalót, rotyogásnál levettem a gázt, és kb. 3 órán keresztül kisebb-nagyobb megszakításokkal kavartam, amíg elfőtte a levét, és lekvár lett belőle. Kiöblített üvegbe tettem a lekvárt – két kis üveg lett belőle. Száraz dunsztban (azaz egy dobozba konyharuhákból fészket készítettem az övegeknek, és a tetejükre is raktam) 3 napig pihentettem fejjel lefelé fordítva.
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.