Sárgadinnye lekvár

Annyit gondolkodtam, hogy vajon milyen íze lehetne…. Aztán Misi bácsinál vettünk egy nagyon finom dinnyét, és a felét felraktam lekvárnak. Dórával kotyvasztottuk, kavartuk, fűszereztük, és egy hús mellé tökéletes költeményt kaptunk belőle – az íze tulajdonképpen nekem a sütőtöklekvárra hajaz, gondolom, nem véletlenül. Sacin kívűl mindenkinek ízlett. Azt mondják, őszibarackkal vagy nektarinnal vagy sárgabarackkal vagy ezek keverékével elképesztően finom, így lassan megint megyünk Misi bácsihoz, és referálok 😀 A színe elképesztően gyönyörű borostyán sárga lett!

Hozzávalók:

1kg sárgadinnye

50dkg cukor

1 zacsi Haas lekváreltevő Quintin

1 kk fahéj

fél citrom leve

1 kk citromos só by Ikea

Kisúroltam a lábast, elmostam az üvegeket és a kupakokat. Felkockáztam a dinnyét, feltettem egy nagy lábasba a cukorral, és elkezdtem kevergetni. Amikor összeesett a dinnye, hozzáadtam a többi hozzávalót, rotyogásnál levettem a gázt, és kb.  3 órán keresztül kisebb-nagyobb megszakításokkal kavartam, amíg elfőtte a levét, és lekvár lett belőle. Kiöblített üvegbe tettem a lekvárt – két kis üveg lett belőle. Száraz dunsztban (azaz egy dobozba konyharuhákból fészket készítettem az övegeknek, és a tetejükre is raktam) 3 napig pihentettem fejjel lefelé fordítva.
Tovább a blogra »