Rákóczi túrós – könnyített verzió
2011 augusztus 30. | Szerző: Dió Bisztró |
Hozzávalók egy tepsi tésztához
Tészta:
30dkg liszt
6kk cukor
fél zacsi sütőpor
csipet só
12,5dkg (fél kocka) Ráma
1ek tejföl
1kk citromlé
3 tojás sárgája
Túrótöltelék
1kg túró
3 tojás sárgája
3 zacsi vaníliás cukor
4ek porcukor
1 citrom héja
A túrót villával törjük át és a többi hozzávalóval alaposan keverjük ki.
Ahogy kivettük a tésztát, fakanállal terítsük el a túrót a tésztán – érdemes nagyobb halmokat egyenletesen rakni a tésztára, és utána eloszlatni. Mehet vissza a sütőbe újabb kb. 10-15 perce.
Teteje
6 tojás fehérje
4 ek porcukor
1 csipet só
Lehet persze cizellálni a tetejét, van, aki habzsákba tölti a tojáshabot, és rácsozza a túró tetejére, és pöttyent bele baracklekvárt, sőt tésztával is rácsoznak, és akkor felváltva tojáshabot és baracklekvárt pöttyentenek a lukakba – a verziók száma rengeteg. Ez viszont a leggyorsabb, az tuti 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Nagyon finom lehet