Segítsüti sütiárverés

2011 szeptember 17. | Szerző: |

Az a megtiszteltetés ért minket – másik 26 bloggerrel együtt-, hogy idén különböző szervezetek pénzbeli támogatására az általunk megsütött sütemény kerül árverésre. Mi nagy csokirajongókként egy elképesztően csokis, mégis könnyű csoki torta-szufléval indulunk a gyűjtésben! A sütemény fenomenális, licitáljatok, hogy együtt segíthessünk, és a végén Ti is kipróbálhassátok!
Brutál csokitorta-szuflé

A torta elkészítése nagyon egyszerű, leginkább egy szufléhoz hasonló. A csokoládé íze dominál, mindössze 1 evőkanál lisztet és 1 evőkanál darált mandulát tartalmaz a tészta, a mandula vagy a liszt el is hagyható. Nagy előnye, hogy előző nap is elkészíthető, a belseje krémes marad, fagyival,  tejszínhabbal, gyümölccsel tálalva fantasztikus íz orgiában  lehet részünk 😀
Hozzávalók:
5 db tojás
8 ek cukor
25 dkg étcsokoládé (70 % kakaótartalom fölötti)
20 dkg vaj
1 ek liszt
1 ek őrölt mandula
2 adag erős főzött kávé
2 ek konyak

Elkészítés:
  1.    Vízgőz fölött a feldarabolt csokoládét a darabolt vajjal megolvasztjuk, adunk hozzá 4 ek cukrot, hagyjuk hűlni, közben hozzáadjuk a mandulát és a lisztet.
2. A tojásokat szétválasztjuk.
3. A sárgájához adjuk a kihűlt kávét és a konyakot, majd fakanállal összekeverjük. 
     4. A fehérjét 4 ek cukorral kemény habbá verjük.
5.A csokoládés masszát belekeverjük a kávés tojássárgájába, ez után hozzáadjuk a fehérje habot úgy, hogy a fehérjéből először egy keveset alaposan belekeverünk a masszába (fellágyítjuk a tésztát), majd nagy, levegős mozdulatokkal a többit is hozzákeverjük ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.
6. Előkészítjük a formát: alufóliával alaposan beburkoljuk kívülről, a belsejét pedig kivajazzuk.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
7. A masszát beletesszük a formába, a formát egy nagyobb olyan tepsibe, amibe annyi vizet teszünk, hogy a forma oldalát félig érje. 160 fokon 1 órán át sütjük (igazából gőzöljük).
A végeredmény a csoki imádók brutális tortája, ami élményben a szufléra emlékeztet.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!