Ripsz-ropsz gyümölcsleves – főzés nélkül
2011 szeptember 18. | Szerző: Dió Bisztró |
Tudom én, hogy lassan vége van a nyárnak (meg hűvös szelek járnak, és nagy bánata van a cinege madárnak :D), de annyira bejött ez a Saci féle gyümölcsleves, hogy nálunk egy adag max. 2 napig tart, és nagyjából hetente megcsinálom, így mindenképpen meg akartam osztani veletek. Az előnye, hogy azonnal fogyasztható, nem kell megvárni, míg kihűl, és nagyon finom. Hátránya az nincs 😀
Hozzávalók:
1 ü LIDL-es magozott meggy befőtt (persze más meggybefőtt is jó hozzá)
1 zacsi fagyasztott (vagy friss persze) málna
2 darab nektarin vagy barackbefőtt
2 doboz joghurt
2dl tej
1 doboz tejszín
3ek barna cukor
1 csepp vanília
Egy nagy tálba öntjük a gyümölcsöket (a meggynek a levét is, a málnát nem kell felolvasztani, kb. 10 perc múlva magától felolvad a lében, ráadásul hűti a levest is), egy másik kisebbe pedig a tejes dolgokat és a cukrot keverjük össze, majd a gyümölcsökhöz adjuk a tejes elegyet, és kanállal összekavarjuk őket. Azonnal fogyasztható, hűtőben tárolandó, másnap (amikor a málna kicsit beleszottyad a levesbe) kicsit még finomabb (már ha ez az érzés még fokozható :D). Tehetünk rá tejszínhabot persze, vagy tehetünk bele citromot, ha vki így szereti. Variálhatjuk a gyümölcsöket, itt a szilva szezon, akkor szilvabefőtt, fagyott szeder, alma(kompót), és persze ilyenkor fahéj stb. Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: