Paradicsomos, bazsalikomos krumpli
2011 szeptember 20. | Szerző: Dió Bisztró |
A hétvége pörgősre sikerült 😀 Kicsit megfáradva egy kétésféléves egésznapos fáradhatatlan előadásától, verses, zenés performance -át figyelve :D, és tudományos miért kérdésekre való válaszadások után megadtuk magunkat a sorsanak 😀 Kétésféléves 5 perc alatt elaludt, mi gyorsan kávéztunk és farkas éhesek lettünk. Körbenéztem milyen lehetőségeink vannak, a krumplifőzelék mellett döntöttem, kicsit másképpen, mint ahogy azt megszoktuk:D
Az alap darabolt konzerv paradicsom Kati néni jóvoltából az olaszoktól, és sok-sok finom fűszer.
Sonka hagymát olíva olaj vaj keverékén szépen lassan megpároltam a fokhagymával, közben egy csipet só, ami kihozza a hagyma ízeit, majd a paradicsom. Ráérősen, de nem szundikálva megpároljuk, amikor már majdnem mindegyik paradicsom szétfőtt leturmixoljuk. A pürét ízesítjük oreganó, bazsalikom, só, bors, chili majd adunk hozzá tejszínt összeforraljuk és elkészült a mártás.
Ezalatt 10 db krumplit héjában sós vízben, babérlevéllel megfőzzük. Még melegen lehúzzuk a héját és a mártásban karikázzuk. Finoman rázogatva összekeverjük a mártással. Naggyon, naggyon finom lett, a kóstolók csendben eszegették, csak a hmmm…ahhh…hmmm hangokat hallatták 😀 Szeretem ezt a zenét 😀
HOZZÁVALÓK:
10 db burgonya
1 doboz darabolt pardicsom konzerv
1 dl tejszin
3 db sonka hagyma
4 cikk fokhagyma
só, bors, bazslikom, oregáno
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:


Nagyin fincsi szeretem a burgonyás ételeket